- Gore for president!

Etter Oscar, Emmy og Nobel, mener Al Gores tilhengere at han bør ta Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Tipper og jeg vil dra til Oslo og ta imot denne prisen på vegne av alle de som har jobbet så lenge og så hardt for å forsøke å få budskapet ut om krisen planeten står overfor, sa Gore da han i kveld kommenterte fredsprisen.

Nå mener politiske observatører at utdelingen av fredsprisen til Al Gore også vil øke trykket for å få ham til å stille til presidentvalget i 2008. Men ifølge nære venner er det trolig et trykk han vil motstå.

En venn, som har vært aktiv i Gores tidligere kampanje, sier til CNN at Gore ikke vil kaste seg inn i valgkampen fordi han ikke ønsker å kjøre en kampanje mot Hillary Clinton. Bare dersom hennes kampanje får problemer, ville Gore vurdere å stille.

- Om hennes kampanje fikk problemer, tror jeg demokratene trolig ville vende seg til Al Gore fordi de vet at han er valgbar - han har vært valgt, sier CNNs politiske kommentator Bill Schneider.

Han legger til at Gore trolig likevel vil si nei.

Hillary gratulerer

Senator Hillary Clinton, som nå leder meningsmålingene i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, var i dag blant gratulantene etter at hennes manns tidligere visepresident nå også er fredsprisvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer