Gore gir opp kampen

Visepresident Al Gore skal tale til nasjonen onsdag kveld. Gore ber tellekorpset i Florida stanse arbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om å bli USAs neste og 43. president nærmer seg slutten, over en måned etter selve valget. Al Gore fikk ikke medhold for sitt syn i USAs høyesterett, og nå ligger veien åpen for Bush.

Det er ventet at demokratenes presidentkandidat Al Gore taler til nasjonen en gang mellom 02 og 03 i natt norsk tid, og erklærer at Bush har vunnet valget.

Gore har i ettermiddag bedt sine valgkampmedarbeidere om å legge ned arbeidet sitt.

Snakket med Bill

Demokratenes presidentkandidat har rådført seg med sittende president Bill Clinton om situasjonen. Clinton er fortiden i Irland. Telefonsamtalen mellom de to varte i omlag fem minutter. Hva samtalen dreide seg om er ikke kjent. Det er ventet at Bill Clinton vil tale til nasjonen i morgen.

Bush avventer

Det var Gore sin valgkampleder William Daley som i en kunngjøring signaliserte at demokratene gir seg. Kunngjøringen kom omlag et halvt døgn etter at USAs høyesterett avsa en kjennelse som gikk i Bush sin favør.

Ingen vet når seierherren George W. Bush vil tale, men han har allerede sagt at talen er ferdig skrevet. Det er likevel ventet at Gore taler før Bush.

På hver sin kant

Republikanernes presidentkandidat, George W. Bush, oppholder seg i Austin i Texas. Han møtte media i dag, men ønsket ikke å svare på noen spørsmål. Han smilte litt lurt, som om han visste hva som var i ferd med å skje.

Visepresidentkandidat Dick Cheney er i dag i Washington, hvor han har samtaler med ledere i det republikanske partiet. Demokratenes avtroppende president, Bill Clinton, er i Irland og arbeider for fred i provinsen.

GIR OPP: Natt til torsdag norsk tid, forteller Al Gore det amerikanske folket at han gir opp kampen om å bli USAs neste president.