Gore kan ta teten

Kamphanene George W. Bush og Al Gore beskylder hverandre for pengesløsing. Dagens meningsmålinger tyder på at Gore kan overta ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentkampen mellom Bush og Gore er fremdeles helt åpen. Nå slynger de harde anklager mot opponentens finanspolitikk. Texas-guvernøren bruker nå dag to i solskinnsstaten Florida - der broren Jeb er guvernør. Demokratenes kandidat prøver å tekke velgerne i hjemstaten Tennessee, der Bush ganske oppsiktsvekkende snuser på teten.

Dagens nasjonale meningsmålinger er godt nytt for Al Gore som leder med ett prosentpoeng foran Bush på CNNs måling: 46 mot 45 prosent. På ABC News' målinger får Gore 46 prosent mot Bush' 47 prosent.

Sløse-beskyldninger

Sentralt i deres to appeller er at motkandidaten sløser for mye penger.

- Han er den største sløseren vi har har hatt i vår politiske historie, sa Bush til journalister da han gikk ombord på flyet seint i går.

Visepresidenten ventet ikke lenge med å slå tilbake.

- Jeg er motstander av oppsvulmet byråkrati, smeller Gore som mener at republikanerne vil gi skattekutt nasjonen ikke har råd til.

Ulik metode

De to kandidatene har ulik framgangsmåte for å tekkes velgerne, melder CNN. Bush holder seg strengt til den planlagte kampanjen. Uansett hvor han taler, snakker han om det samme: Utdanningssystemet, restrukturering og modernisering av militæret og skattesystemet.

Gore foretrekker å komponere talene sine mer etter hvor han er i landet - og hvem han snakker til. I tillegg til at Bush får gjennomgå:

- Guvernør Bush sier at vi bør gå tilbake til den politikken vi hadde for åtte år siden. Spør dere sjøl om dere er trøtte av å ha den sterkeste økonomien på 224 år, sier Gore på et utendørsarrangement i Little Rock, Arkansas.

Det er nå 13 dager igjen til den store valgdagen i USA.