Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gore mistenkt for Bush-spionasje

Har visepresident Gore en muldvarp blant presidentkandidat Bushs menn? De to kampanjene krangler, og den beryktede nettsida Drudgereport hevder at tv-kanalen ABC har bevisene på video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Drudge Report skal ABC sitte på en vide hvor en kilde hevder at en av Gores menn skrøt av en muldvarp hos Bush. Opptaket kan bli vist i dag, hevder nettsida.

På lørdag suspenderte Gore-kampanjen en av sine menn i Nashville, Michael Doyne (28), som skal ha sagt det finnes en muldvarp blant Bush-kampanjen.

- Muldvarpen vet hvor Bush er på vei før Bush vet det sjøl, hevdet angivelig Doyne overfor en av ABCs kilder sent i august.

To uker etter ba Doyne kilden holde kjeft om muldvarp-saken.

Nå går krangelen mellom de to leirene om det finnes en systematisk lekkasje fra Bush-kampanjen til Gore-kampanjen.

Nekter

Kommunikasjonsdirektør Mark Fabiani hos Gore hevder det ikke er noen informasjonsstrøm fra Bush sine folk. Doyne nektet også for å ha sagt at det var en muldvarp hos Bush, han signerte til og med en edsvoren erklæring på at så ikke var tilfelle. Men da ABC konfronterte den suspenderte kampanjearbeideren med dokumentet hvor han ber kilden holde kjeft, forandret Doyne historien.

- Jeg løy ikke med vilje, jeg husket ikke muldvarpdiskusjonen eller dokumentet fordi det var uviktig, sier Doyne til ABC.

Gore kampanjen mottok 13.september en video hvor Bush øver foran neste måneds debatter mellom de to presidentkandidatene.

Gore hevder at han ikke vet hvordan hans folk fikk videoen. Han hevder at all konfidensiell informasjon fra Bush som sendes til Goreleiren, leveres direkte til FBI.

Bushfolket reagerte raskt etter Doyne-suspensjonen.

- Jo mer FBI etterforsker, jo mer nervøse blir Gore-leiren i Nashville, sier talsmann for Bush, Ari Fleischer.