Gore ned for telling

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg forstår hva visepresident Al Gore nå går igjennom. Det er en vanskelig tid for ham..., det er en interessant tid for oss begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa en selvsikker George W. Bush da han i går kom til Washington for å fortsette arbeidet med å sette sammen sin regjering og stab i Det hvite hus.

Strålende humør

- Vi har en stor jobb foran oss, og Dick Cheney har gjort en strålende jobb med å forberede overtakelsen, sa Bush. Han var i strålende humør og roste dommeren i Florida for klokskap da han avviste demokratenes krav om ytterligere håndtelling av stemmer. Og George W. Bush, eller Dubaya som han kalles, har god grunn til å være i godt humør. Dommen fra Florida har nesten åpnet døra til Det hvite hus for ham. Det gjenstår riktignok et par rettssaker om valgfusk, og en anke til Floridas høyesterett, men Al Gore er nede for telling.

Fuskehåp

Han klynger seg fortsatt til håpet om at Floridas høyesterett skal sette dommen fra dommer N. Sanders Sauls til side, eller at demokratene skal få medhold i at republikanerne fusket med forhåndstemmer i to fylker i Florida.

I så fall vil George W. Bush tape ca. 8000 stemmer, og dermed valget i Florida.

Partipisk

I mellomtida strever demokratene med å holde partiet samlet bak Al Gore. Selv om de innrømmer at Al Gore kan ha tapt, sier de at han ikke er ute riktig ennå. Kravet til demokratene er at de må støtte Gore og Lieberman, eller holde kjeft, i hvert fall til Floridas høyesterett har behandlet saken om håndtellinger. Gores visepresidentkandidat, Joe Lieberman, hadde i går morges et møte med de demokratiske senatorene i Senatet, og demokratenes medlemmer i Representantenes hus.

- Meldingen fra våre representanter var: Stå på, sa Lieberman etter at møtet var over.

Oppmuntring

- Den sterke støtten vi har fått fra alle er en oppmuntring både for Al Gore og meg, sa Lieberman, som innrømmet at dommen fra Florida var en skuffelse, men at den var gal.

- Valget denne gangen var det jevneste presidentvalget i USAs historie, og er en test på om vårt demokrati fungerer, sa han. I dag starter valgfusk-saken i Seminole County, og Floridas høyesterett starter behandlingen av ankesaken fra demokratene torsdag kl. 16.00 norsk tid. Det er ventet at høyesterett vil avsi kjennelse fredag eller lørdag.

TILKNEPPET :</B>Al Gore prøvde å skjule skuffelsen overfor fotografer i går.