Gore og Bush biter negler

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg tør ikke spå utfallet av denne saken. Hver gang jeg har spådd hva som vil skje videre, har jeg tatt feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sa visepresident Al Gores sjefsadvokat, David Boise, da han kom ut fra USAs høyesterett i går. Og i likhet med Boise er det knapt noen andre som tør spå utfallet i høyesterett.

I løpet av de vel halvannen time lange forhandlingene i høyesterett måtte advokatene svare på skarpe, klare og omfattende spørsmål fra dommerne. I hovedsak ville dommerne ha svar på advokatenes oppfatning av om Floridas høyesterett holdt seg innenfor valglovene i Florida da de beordret håndtelling av avviste stemmer i hele staten, eller om føderale lover var involvert.

Først og fremst ville de ha svar på om Floridas høyesterett bare hadde tolket valglovene, eller om de med sin beslutning hadde laget en ny lov. Dernest ville de ha svar på om den generelle standard for håndtellingen ga samme beskyttelse for begge kandidatene. Ikke overraskende hadde advokatene motstridende oppfatninger av hva som var de riktige svarene.

Ingen timeplan

USAs høyesterett har ikke gitt noen timeplan for når en kjennelse vil foreligge. Det eneste som er sikkert er at presidentkandidatene Bush og Gore vil være under et enormt press fram til den historiske kjennelsen foreligger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer