Gore og Bush likt på meningsmålingene

Demokratenes kandidat Al Gore har tatt igjen ledelsen til sin rival George W. Bush, ifølge CNNs og USA Todays siste meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gore har en syltynn ledelse på 46 mot 45 prosent over Bush, noe som er innenfor feilmarginen som CNN-målingen opererer med. De to ligger dermed i virkeligheten likt.

Så sent som lørdag hadde Bush en ledelse på 11 prosentpoeng over Gore - 51 mot 40 prosent. Bushs betydelige ledelse er dermed blitt eliminert på tre dager.

CNNs måling viser at 3 prosent av velgerne vil stemme på den grønne kandidaten Ralph Nader, mens 1 prosent støtter den høyreekstreme Pat Buchanan.

I dag la Gore vekt på sine forslag til reformer av undervisningssystemet da han drev valgkamp i sin hjemstat Tennessee, der han ligger litt etter Bush på målingene. Han skulle fortsette senere på dagen til nabostaten Missouri, som også er en nøkkelstat ved valget.

Bush på sin side reiste rundt i Florida sammen med sin tidligere rival i primærvalget, John McCain, og sin bror Jeb, som er delstatens guvernør. I Florida som vanligvis er solid republikansk, har Gore gjort det overraskende godt på meningsmålingene.

(NTB)