Gore til høyesterett

Visepresident Al Gore ber nå høyesterett i Florida gripe inn og godkjenne en manuell opptelling av stemmer i delstaten.Resultat tidligst mandag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gores valgobservatør, tidligere utenriksminister Warren Christopher, sa at han ville kontakte domstolen senere på dagen for å få en rask avgjørelse. Gore mener den manuelle opptellingen i delstaten bør fortsette inntil høyesterett kommer med klare opptellingsfrister og prosedyrer for hele delstaten.

En uke etter det amerikanske presidentvalget er det fortsatt ingen som vet hvem som blir USAs neste president. Forhåndsstemmene i Florida vil være klare fredag, men USAs høyesterett kan også kreve et ord med i laget.

Demokratene og republikanerne i Florida fortsetter å posisjonere seg, men domstolene har ikke sagt det siste ord i striden mellom Al Gore og George W. Bush om hvem som skal flytte inn i Det hvite hus.

Stadig mer snusk avdekkes, og republikanerne spiller et høyt spill med Floridas 25 valgmenn som innsats. Det gjelder for enhver pris å få avsluttet opptellingen og nytellingen, mens guvernør Bush fremdeles har en ledelse - som nå er skrumpet inn til 300 stemmer.

(NTB)