Gore til lærerjobb

Al Gore har fått seg jobb etter nederlaget i presidentvalget. Han skal bli journalist-lærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha vært visepresident ved Bill Clintons side, har Gore meldt overgang fra Det hvite hus til prestisjetunge Columbia Universitys avdeling for journalistikk. Det er denne skolen som deles ut Pulitzer-prisen for fremragende journalistikk. Ifølge New York Times skal han også undervise ved skolene Middle Tennessee State, og Fisk, samtidig som han skal skrive en bok om familier sammen med sin kone Tipper.

Etter valgsirkuset som ga Gore flest stemmer - men Bush seieren - proklamerte den tidligere visepresidenten at han ville tilbringe litt tid med å snekre gjerder hjemme i Tennessee. Nå har han funnet tilbake til yrket han startet med. Al Gore var nemlig journalist i avisa The Tennessean i Nashville i tre år på 70-tallet.

Kurset han skal undervise i heter «Covering National Affairs in the Information Age», og skulle passe bra for Gore. Han er interessert i både journalistikk og utviklingen av informasjonsteknologi, melder nyhetstjenesten Ananova.

Kurset skal ifølge Ananova ta for seg politikk fra politikeres og journalisters perspektiv.

Gore begynner å undervise som besøkende professor ved universitetet i februar, og har bundet seg til å gi mellom sek og åtte forelesninger i terminen, i minst to terminer.

- Al Gore er en makeløs ressurs for våre studenter og andre ved universitetet, sier dekanus Tom Goldstein ved journalistikk-linja.

- Fra sitt unike perspektiv vil studentene se hvordan myndighetene og media møtes.