Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gore velger ortodoks jøde

Al Gore skal ta igjen Bush' ledelse med senator Joseph Liberman ved sin side. USA har fått sin første jødiske visepresident-kandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det kjent at Al Gore velger senator Joseph Liberman (58) som sin visepresident-kandidat. Flere anonyme kilder bekrefter dette overfor nyhetsbyrået AP.

Liberman står for stram finanspolitikk og skattelette for middelklassen. Han ble kjent som en av de første som kritiserte Bill Clintons eskapader med Monica Lewinsky. Dermed håper Gore å distansere seg fra hele Lewinsky-fadesen, som ekspertene mener koster ham mange stemmer.

Aldri tidligere har en jøde vært kandidat for visepresident-embetet. Senator Liberman er ortodoks jøde, og har uttalt at han ikke vil drive stemmefiske på sabbaten. Han og Gore vil opptre sammen på valgmøtet i Nashville i morgen. Neste uke skal demokratene ha sin «National Convention» i Los Angeles.

Gore ligger langt etter George W. Bush på meningsmålingene, og håper Liberman vil hjelpe ham å ta igjen forspranget foran presidentvalget i november.

VISEPRESIDENT? Joseph Liberman
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media