Gores håp voktes som gull

NEW YORK (Dagbladet): Over en million stemmesedler fra Miami Dade og Palm Beach blir nå bevoktet som om de var en gullsending fra Fort Knox.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stemmesedlene sendes nå under streng bevoktning til Floridas hovedstad Tallahassee.

Sammen med stemmesedlene kommer en stemmemaskin og et stemmeavlukke. Alt skal være på plass seinest i morgen, men ingen vet i dag om det vil bli behov for dem. Dommeren vil imidlertid ha dette i beredskap i tilfelle visepresident Al Gores advokater får medhold i at stemmene skal telles på nytt.

Uviss skjebne

Under full politibevoktning vil stemmesedlene bli behandlet som statshemmeligheter fram til retten avgjør deres skjebne.

En spesielt oppnevnt komité fortsatte i går å behandle spørsmålet om Floridas folkevalgte skal peke ut valgmennene som skal velge president hvis situasjonen fortsatt er uavklart 12. desember.

«Vær beredt»

- Dette er å gjøre som speiderne sier i sitt motto: «vær beredt», sa jusprofessor Einer Elhauge fra Harvard University til komiteen.

Hvis det blir bestemt å utpeke valgmenn før retten har ferdigbehandlet alle sakene som kan få betydning for valgutfallet, vil George W. Bush bli valgt fra Florida.

Fram og tilbake

Republikanerne kontrollerer både Representantenes hus i delstaten med 77 mot 43 demokrater, og Senatet med 25 republikanere og 15 demokrater.

Men hvis retten til slutt slår fast at Al Gore vant valget, og sørger for at også Gore får 25 valgmenn, blir det en nøtt for Kongressen. Den må da velge mellom statens offisielt oppnevnte valgmenn, og gruppa av valgmenn oppnevnt som resultat av en rettsavgjørelse i Gores favør.

PÅ PINEBENKEN: I en bunke bevoktede stemmesedler ligger Al Gores håp om å bli president.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer