Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gorilla ble skutt for å redde gutt (4). Nå krever tusenvis at foreldrene stilles til ansvar

73 000 krever rettferdighet for dyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En underskriftskampanje som krever rettferdighet for den drepte gorillaen Harambe, tar av på internett.

Mandag morgen hadde over 73.000 skrevet under. Også på Twitter sørger mange over Harambe.

Måtte skytes Gorillaen ble skutt i Cincinnati zoo søndag, etter at en fire år gammel gutt kom seg over gjerdet og inn til dyret.

Nå raser tusenvis. Både fordi man besluttet å skyte gorillaen, i stedet for å bedøve den, på grunn av manglende sikkerhet ved den zoologiske hagen - og mot foreldrene, som beskyldes for ikke å ha passet godt nok på barnet.

Ifølge direktør i Cincinnati zoo, virket imidlertid ikke bedøvelsespillene fort nok.

Vil at foreldrene skal ta ansvar Gjennom underskriftskampanjen "Justice for Harambe" krever flere at foreldrene til fireåringen må stilles til ansvar for at Harambe måtte dø, fordi de ikke passet godt nok på sønnen.

Samtidig krever man at barnevernet og politiet følger opp familien, så ikke fireåringen og søsknene hans kommer ytterligere til skade.

Demonstranter utenfor dyrehagen oppfordret til boikott, melder CNN. Også der møtte mange opp med slagord mot foreldrene.

- Vi er sønderknuste På Twitter uttrykker blant andre modell og naturprogramleder Rachel Hunter, så vel som TV-profil Piers Morgan, sin sorg over Harambes død.

Beslutningen om å skyte dyret ble tatt etter at ansatte i dyreparken regnet situasjonen som farlig for fireåringen. Gutten ble dratt rundt i innhegningen i rundt ti minutter før Harambe ble skutt.

- Vi er alle sønderknuste over at denne tragiske ulykken førte til at en kritisk utrydningstruet gorilla måtte dø. Dette er et stort tap for dyrehagefamilien og gorillapopulasjonen på verdensbasis, sier direktør Thane Maynard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!