Gorilla surfet på nettet

Verdens første gorilla har surfet på nettet. Men 150 kilo tunge Koko lot seg ikke imponere. Nettet er den reneste jungel, mener Koko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Koko er bosatt i en dyrehage i San Francisco, og hører til de mer akademisk skolerte blant gorillaene. Veterinærer ved dyrehagen i San Francisco har trent henne i en modifisert utgave av amerikansk tegnspråk de siste 25 årene, og de antar at hun nå forstår rundt 2000 ord på engelsk.

Få svar

20 000 mennesker logget seg på nettet for å stille spørsmål til Koko, men de fikk få vettuge svar. Derimot fikk de klar og utvetydig respons på spørsmålet om hva hun ønsket seg til bursdagen sin: - Røyk og mat, svarte Koko.

Kattunge

Koko røyker imidlertid ikke, «Røyk» er derimot navnet på en kattunge hun var svært glad i da hun var liten. Kevin Connelly i den amerikanske gorillastiftelsen sier at Kokos nettdebut gikk over enhver forventning, og at den kunne ha vært enda bedre dersom utstyret hadde vært i orden.

Koko kan nemlig ikke selv skrive på tastatur, og svarene hennes måtte derfor skrives inn av en mennesklig dataoperatør.

Da datafolkene logget Koko av nettet, kom hun med denne responsen:

- Der gikk lyset. Bra, signaliserte verdens første internett-gorilla.

(NTB-Reuters)

SKEPTISK:</B> Stadig flere får tilgang til internett, men amerikanske gorillaer er ennå ikke overbevist om at de trenger nettet.