Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gorillababyen Enzo er superkjendis

Se bildene av Sveriges nye kjæledegge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gorilla født i Sverige

-  Enzos fødsel er en stor begivenhet for alle dyreparkene i Europa, sier daglig leder Magnus Nilsson i Kolmården dyrehage utenfor Norrköping til avisa Expressen.

Det er svært uvanlig at gorillaer i fangenskap føder barn, og Enzo er den første gorilla noensinne som er født i Skandinavia.

Så skjedde da heller ikke fødselen hans uten dramatikk:

Kort tid etter at han kom til verden i Kolmården dyrehage 1. april ble Enzo syk og måtte skilles fra moren. Han hadde for lav kroppsvarme, tok ikke til seg næring og måtte behandles med antibiotika. Enzo fikk en nanny som så til at han fikk i seg melk med tåteflaske og raskt ble han en av Sveriges mest omtalte kjendiser.

-  Folk ringer og sender mail. Noen har sett på TV hvordan man skal få aper til å begynne å amme, andre tilbyr avstandshealing og flere hundre barn har sendt

tegninger, sier dyreparkens zoologiske sjef Mats Höggren til Svenska Dagbladet.

I tillegg har gorillababyen vært gjenstand for en massiv mediedekning. Svenske aviser, TV og radio har viet den lille spalteplass på linje med en prinsefødsel.

 KJÆLEDEGGE: Gorillababyen Enzo kom til verden for 21 dager siden etter en dramatisk fødsel. Foto: Expressen
KJÆLEDEGGE: Gorillababyen Enzo kom til verden for 21 dager siden etter en dramatisk fødsel. Foto: Expressen Vis mer

Nå er Enzo på bedringens vei, og skal snart gjenforenes med mamma Naomi (12) og pappa Efata (24). Enzo inngår i et verdensomspennende avlsprogram for å sikre bestanden av lavlandsgorillaer, og hans ankomst til verden betegnes som en seier i kampen for utrydningstruede dyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media