DØD: Over 10 000 mennesker så Tatu ble født i 2007. Nå er den fem år gamle gorillaen død. Foto: STANISLAV ZBYNEK/ AP/ NTB Scanpix
DØD: Over 10 000 mennesker så Tatu ble født i 2007. Nå er den fem år gamle gorillaen død. Foto: STANISLAV ZBYNEK/ AP/ NTB ScanpixVis mer

Gorillaen Tatu hengte seg selv ved et uhell

Tragedien skjedde i en dyrehage i Praha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gorillaen Tatu er født og oppvokst i dyrehagen i Tsjekkias hovedstad Praha. Over 10 000 mennesker så Tatus fødsel 30. mars 2007, direkteoverført på internett. Dessverre ble gorillaen kun fem år gammel.

- Tatu ble funnet hengende fra et klatretau i et soverom for dyrene fredag morgen, sier en talsmann for dyrehagen til nyhetsbyrået AP.

Det er ingen overvåkningskameraer i rommet som kan vise hva som nøyaktig skjedde med gorillaen natt til fredag, opplyser dyrehagen.

- Det var et uhell
Dyrekurator Pavel Brandl forteller at Tatu har dratt frem et av klatretauene, som egentlig var tvinnet opp med et dusin andre tau før han har klart å henge seg selv med tauet.

- Det var et uhell, forklare Brandl. Han har ansvar for å sjekke tauene i dyehagen daglig.

En annen kvinnelig gorilla Kamba skal ha forsøkt å hjelpe Tatu ut av tauet uten å lykkes, sier Brandl videre.

- Stor tragedie
Direktør for dyrehagen Miroslav Bobek sier at Tatus død er det mest tragiske som har skjedd i dyrehagen siden det var flom i dyrehagen i 2002. Da mistet minst 100 dyr livet.

Det er fortsatt seks gorillaer igjen i dyrehagen, og dyrene er noen av de mest populære dyrene i hele dyrehagen.