Gorillahelten død

I 1997 ble Max verdenskjent da han tross skuddskader klarte å fange en mistenkt draps- og voldtektsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den Sør-Afrikanske gorillaen Max ble valgt til 'Newsmaker of the Year' (årets navn) i 1997 av presseklubben i Johannesburg.

Gorillaen ble nemlig både nasjonalhelt og offer for hardbarket kriminalitet på en og samme dag. En bevæpnet ransmann på flukt fra politiet hoppet inn i gorillaens innhegning i dyrehagen i Johannesburg, og skjøt ham under tumultene med politimenn som jaget etter.

Når Max forsøkte å forsvare sitt område og kjæresten Lisa, avfyrte raneren to skudd, hvor det ene traff gorillaens skulder, og det andre gikk gjennom nakken. Max, som tross skadene klarte å fange pistolmannen inn i et hjørne, ble kåret til årets navn og helt da det viste seg at skurken også var mistenkt for drap og voldtekt.

Når politiet fikk kontroll over situasjonen, ble Max fraktet i hui og hast til akuttmottaket i Johannesburg, der han ble behandlet for sine livstruende skader.

Bildet ble tatt 22. Juli 1997 - da Max viste seg offentlig for første gang etter oppholdet på sykehuset. Men i dag døde Sør-Afrikas mest kjente og kjære gorilla. Da under langt mindre dramatiske omstendigheter.

HELMAX: Sør-Afrikas gorillahelt er død. i 1997 ble Max årets navn i landet, etter å ha fanget en bevæpnet banditt tross livstruende skuddskader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer