Gøteborgbrannen: Siktet innrømmer skyld

En av de fire som er arrestert for medvirkning til brannen som tok livet av 63 ungdommer i Gøteborg høsten 1998 har innrømmet at han var med på å starte brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle gutten som har bodd i Sverige siden 1992, har i avhør med politiet innrømmet at han var delaktig i at brannen startet. Han skal også ha beklaget at flere av hans kamerater døde i brannen, skriver Expressen.

21 åringen ble arrestert 3. januar i år, og etter noen uker i fengsel begynte han å fortelle hvordan diskotekbrannen på Hisingen i Gøteborg startet.

Lite ut om avhørene

I alt er fire gutter av utenlandsk opprinnelse arrestert mistenkt for å ha vært delaktig i å starte brannen. 21 åringen som nå innrømmer skyld er den eldste av de fire. De tre andre er nitten år gamle.

Det har kommet lite ut i pressen fra politietterforskningen av brannen og hva som har blitt sagt i løpet av nærmere fire måneder med avhør av de fire arresterte.

Tidligere i vinter kom det ut at den yngste av de arresterte har innrømmet at han var med da brannen startet, men har nektet straffeskyld.

De fire skal ifølge vitner har startet bråk på diskoteket før brannen startet og blitt avvist av vaktene. Rett etterpå begynte det å brenne.

- Ikke meningen å skade

21 åringen som nå har innrømmet medvirkning mener imidlertid at han ikke kan dømmes for mordbrann. - Det var ikke meningen å skade noen, sier han til politiet. Han skal imidlertid ha vist politiet under en rekonstruksjon hvordan han og kameratene tok seg inn gjennom festlokalenes nødutgang.

Den 21 år gamle mannen har uttrykt stor uro for hvordan det kommer til å gå med familien hans, han frykter hevnreaksjoner mot familien.

INNRØMMER SKYLD: For første gang innrømmer en av de fire arresterte ungdommene skyld. Brannen de er arrestert for tok livet av 63 ungdommer.
FRYKTER HEVN: -Det var ikke meningen å skade noen, skal den arrsterter 21 åringen ha sagt. Nå frykter han hevn mot familien.