Gotland

Gotland-ferie? Dette må du vite

Slik anbefaler FHI at du reiser til den svenske øya.

FERIEFAVORITT: Dersom du googler Gotland, dukker beskrivelser som «svenskenes feriefavoritt» og «Sveriges mest populære feriemål» opp. Avbildet er Visby, som ligger på vestsiden av øya. Foto: Fredrik Sandberg /TT / NTB scanpix
FERIEFAVORITT: Dersom du googler Gotland, dukker beskrivelser som «svenskenes feriefavoritt» og «Sveriges mest populære feriemål» opp. Avbildet er Visby, som ligger på vestsiden av øya. Foto: Fredrik Sandberg /TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag offentliggjorde statsminister Erna Solberg nye reiseråd for feriesultne nordmenn.

Finland, Island, Grønland, Færøyene og Danmark fikk alle grønt lys som reisemål, men i Sverige slapp bare én region gjennom nåløyet: Gotland.

Øya ligger midt i Østersjøen, og er et yndet feriemål for svenskene.

Fra et norsk perspektiv ligger øya helt på andre siden av det svenske fastlandet. Hvordan kommer vi oss til Gotland med minst mulig risiko for smittespredning?

Karantene-unntak

- Kjør den korteste veien!

Slik lyder anbefalingen fra Frode Forland, som er fagdirektør for smittevern ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Selv om resten av Sverige er «nei-regioner», kan nordmenn kjøre gjennom disse områdene for å komme til Gotland. Eller til Danmark og Finland, for den saks skyld.

- Vi åpner for å kunne bruke eget kjøretøy gjennom områder i Norden med forhøyet smitterisiko på vei til eller fra Norge, uten at det medfører innreisekarantene, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Anne Grethe Erlandsen, til Dagbladet.

- Både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mener at det utgjør liten smitterisiko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.