Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

GP-duo med bunad i cyberspace

DUO PÅ BØLGELENGDE: Ingvild Bryn (35) og Morten Harket (36) har funnet tonen. Neste gang vi ser dem sammen, er lørdag 18. mai. Da leder de EuroSong-finalen fra Oslo Spektrum. Foto: NTB/LISE ÅSERUD Morten Harket og Ingvild Bryn er tolv dager unna den store finaledagen. 18. mai entrer duoen scenen i Oslo Spektrum for å lose artister, publikum og 300 millioner tv-seere gjennom den tre timer lange direktesendte EuroSong-finalen. Kanskje i bunad - og helt sikkert i en tredimensjonal virtuell virkelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedtellingen til den store dagen har for alvor begynt for artisten og journalisten, men de to virker uberørt av den store oppgaven. Begge sitter i ro og mak og lar seg intervjue på Holmenkollen Park Hotel. Morten filosoferer, Ingvild er mer kontant, men de er på bølgelengde.

- Når jeg står på scenen, kommer jeg nok til å tenke mer på de over 6000 som sitter i salen, enn de 300 millioner seerne som har benket seg foran tv-skjermen over hele Europa, sier Bryn nøkternt.

Virtuelt studio

Mens Harkets hovedoppgave er å intervjue artistene bak scenen etter hvert som poengene triller inn, skal Bryn stå på scenen under den 70 minutter lange stemmegivningen. Til denne sekvensen har NRK hyret inn utstyr og dataeksperter fra USA, Canada og Tyskland. De skal lage et virtuelt studio som hun skal bevege seg i.

Ifølge NRK blir dette det største, direktesendte virtuelle programmet som er laget noensinne.

Ingvild Bryn har mye å passe på i sitt VR-studio. Riktignok kan hun kikke på fire skjermer for å se hvordan det tar seg ut på fjernsyn, men på scenen har hun bare noen tapemerker å forholde seg til for ikke å tråkke utenfor den kunstige virkeligheten.

Bunadkledde

- Jeg ser ikke stemmetavlene, annet enn på tv-monitorene. Går dette bra, vil seerne glemme at det er spesielle effekter. Det blir likevel ikke et helt annerledes show, sier hun beroligende.

Programledernes antrekk har etter hvert blitt et viktig element og omdiskutert tema i EuroSong-sammenheng.

For dem som frykter at finalen skal forsvinne ut i cyberspace, kan det være betryggende å vite at vi i løpet av sendingen høyst sannsynlig vil få se både Bryn og Harket i bunad.

- Fordi det ligger en treghet i selve EuroSong-konseptet, gjelder det å gi det tempo. Vi vil levere et godt program. Det er den beste norgesreklamen.

Bunad under hele sendingen er feil, men glimt fra Norge er OK, er Harkets mening.

Scenesjonglering

Valget av to programledere gir rom for variasjon. Publikum vil få se dem sammen på scenen, der Harket skal framføre en ny sang. Bryn derimot, som er skolert i klassisk piano og synger i kor, kaller seg amatør og synes derfor ikke at EuroSong-finalen er stedet for noe musikalsk innslag fra hennes side.

Når avstemningen begynner, forsvinner Morten bak scenen for å intervjue artistene, mens Ingvild tar seg av poengsankingen fra scenen.

- Selv om jeg er scenevant og er fin å se på bakfra, er det bak scenen jeg hører hjemme, sier Harket selvironisk.

Gå til Eurovision Song Contest hjemmeside hos NRK!