GP-Jostein i bikkjeslagsmål

Sønnen til Jostein Pedersen ble bitt av advokat Michael D. Smiths hund. Hendelsen ble anmeldt , men henlagt. Nå mener han at advokaten har fått spesialbehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i august i år at journalisten og GP-verten Jostein Pedersen var på besøk i Sandnessjøen. Advokat Michael D. Smith er nærmeste nabo til huset der Pedersen og hans to barn, Magnus (6) og Elizabeth (4), oppholdt seg. Pappa Pedersen og de to barna skulle bare gå ut en tur da advokaten kom ut med sine to engelsk settere, som ikke var i bånd. Hundene kom stormende mot dem.

Fikk bitemerker

-  Begge barna ble livredde, og min datter løp kjapt inn igjen i huset. Sønnen min, ble stående, og han ble dermed bitt i hånda. Han blødde ikke, men det ble synlige merker, forteller Jostein Pedersen på telefon fra London.

Selv om Magnus har blitt kvitt bitemerkene nå, er både han og søsteren blitt redde for hunder.

-  Det var de aldri før, sier en opprørt Pedersen.

Han anmeldte saken til Helgeland politikammer, men de henla den fordi det var «et hendelig uhell». Pedersen tok saken til Statsadvokaten, som støttet politiet. Nå har GP-verten klaget til Riksadvokaten.

-  Henleggelsen er håpløs, for det er ikke «et hendelig uhell» når to hunder løper på barn og biter, raser Pedersen.

Slipper billig

Han er ikke i tvil om at advokaten har sluppet lettere unna på grunn av yrket sitt.

-  Jeg går til Justisministeren. Og hvis ikke han kan hjelpe, går jeg til Menneskerettsdomstolen i Strasbourg. De tuller ikke med meg, sier en sint Pedersen.

Smith beklager hendelsen, og avlivet hunden dagen etter. Han har likevel ingen forståelse for at Pedersen ikke gir seg med saken.-  Jeg blir svært provosert når Pedersen mener jeg får spesialbehandling, sier advokaten.

BRUTT IDYLL: Jostein Pedersen og de to barna Elizabeth (4) og Magnus (6) fikk en ubehagelig opplevelse da barna ble skremt og bitt av advokat Michael D. Smiths hunder.