GP-Tor i lånte fjær

GRAND PRIX I KVELD DUBLIN (Dagbladet): I kveld kan vi enda en gang se eksempel på samarbeidet mellom Tor Endresen og Rune Larsen. - Han låner meg den gule dressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sier Tor og sender varme tanker og tusen takker til sin mangeårige showbiz-kollega fra Bergen. Tor tok med seg en variert garderobe, men Rune Larsens dress ble redningen. Og etter gårsdagens gjennomkjøring på scenen i full kostyme, er han ikke i tvil om valget av dress.

- Den gule dressen lyser opp. Vi har ikke noe koreografert sceneshow. Derfor er det viktig at jeg synes. Runes dress er helt knall.

Hippiestemning

Tor Endresen har bestemt seg for en enkel sceneopptreden. Bandet og koristene skal la musikken - ikke danseopptrinn eller innøvd show - stå i fokus.

- «San Francisco» har en hippestemning i seg. Det blir helt kårni med koreografert dans. Jeg sier som Elvis, at på scenen er det bare mitt eget, naturlige kroppsspråk som gjelder, sier Tor og ler godt.

Kona Siren og eldstesønnen Petter (18) er allerede på plass for å heie på «Frisco Kid».

- Det er hyggelig med besøk, det får meg til å tenke på noe annet enn finalen.

Nerver

Tor Endresen tar det helt med ro foran kveldens finale, som blir sett på av anslagsvis 200- 300 millioner tv-seere. Han er en entertainer som elsker å underholde. Hele uka har han holdt høy profil, og selvsagt skaper han temperatur med kassegitaren og sin bergenske røst.

- Men jeg må innrømme at nå kryper nervene på meg. Jeg kjenner det skikkelig i magen. GP er stort for meg. Men jeg må ha nerver , for likegyldighet er det farligste som fins.

Naturlig hes

Tor er hes, men ikke mer enn vanlig.

- Jeg er alltid hes når jeg prater, men når jeg synger, bruker jeg helt andre frekvenser. En engelskmann spurte meg en gang: «How can you sing like this when you're talking like a pig?» Han mente jeg snakket som en gris, men ikke sang som en, sier Tor og ler igjen. Uttalelsen er arkivert på kontoen for gode skussmål.

- Jeg er kjempeopplagt foran kveldens finale. Formen er upåklagelig. Alt stemmer - og hodet, bein og armer sitter der de skal.

GULT ER KULT: Tor Endresen lover å gi alt for Norge i kveld når han lyser opp i den gule dressen til Rune Larsen.