GPRS denne uka

Netcom prøvde å snike seg foran Telenor i GPRS-kappløpet. Men nå ser det ut som Telenor tar siste stikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor gir allerede denne uka sine GSM-kunder muligheten til å ta i bruk GPRS.

- Vi er nærmest ferdig å teste. Nettet fungerer og vi holder på å oppdatere kunderegistrene våre, slik at våre GSM-kunder kan ta i bruk GPRS allerede denne uka, eller tidlig neste uke, sier informasjonsdirektør Jo Heldaas i Telenor mobil til Dagbladet.no.

Alle Telenors GSM-fakturerte kunder kan ta i bruk GPRS-nettet. Men det fordrer for at du har en GPRS-terminal, og foreløpig er det bare Motorola som har en slik i produksjonslisten.

Sjakk

GPRS (General Packet Radio Service) kalles 2,5 generasjons mobilnett. Det skal tilby økt overføringshastighet og always on-tjenesten, som Heldaas forklarer med en sjakkligning:

- Du betaler for trekket, ikke for tenkinga. Det betyr at du betaler kun nedlastinga og ikke for samlet tid du er på nettet.

Når du leser Dagbladet.no via GPRS, så betaler du for tida det tar å laste sidene ned. Så kan du lese avisa i ro og mak uten å betale noe mer.

Spesielt interesserte

Men foreløpig er GPRS for spesielt interesserte. Det er kun Motorola som har en terminal på markedet. GPRS-tjenestene som Telenor tilbyr er heller ikke klare, forteller Heldaas.

Så gjenstår det å se om GPRS blir en suksess.