Helgeværet

- Gradestokken kan bikke over 20 grader

Østlandet blir ukas værvinner. 

SOMMERLIGE TEMPERATURER: Østlandet kan vente seg svært fint vær inn mot helga, og statsmeteorologen kan også friste med temperaturer på over 20 grader. Foto: NTB Scanpix
SOMMERLIGE TEMPERATURER: Østlandet kan vente seg svært fint vær inn mot helga, og statsmeteorologen kan også friste med temperaturer på over 20 grader. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Helga ser lovende ut. Høytrykket som ligger over England og Nordsjøen bygger seg opp og gjør Østlandet og Sørlandet til værvinnerne inn mot Kristi himmelfart-helga, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved. 


- Kan bikke over 20 grader

Fra Meteorologisk institutt meldes om høye temperaturer allerede fra tirsdag, men været blir bedre og bedre inn mot helga og helligdagen torsdag.

- Det er ikke utenkelig at gradestokken bikker over 20 grader på Østlandet, mens det vil ligger på rundt 17-18 grader på Sørlandet. Det vil være lokale forskjeller, sier Skålevik Valved.


- Hvis man bor på Østlandet og lurer på å besøke andre steder, kan det være smart å ta en titt på værmeldingen hvis man har lyst på fint vær.


Usikkert


Tidligere prognoser virket lovende for Vestlandet sør for Stad, men nå ser det ut til at det blir litt mer skyer og nedbør enn først forventet, som kan legge en demper på dagene som mange velger å gjøre en langhelg av.

- Vi er usikre på hvor bra det blir på Vestlandet. Det var gode prognoser fram til i dag, men nye prognoser er litt mer pessimistiske. De nyeste prognosene har mer fuktighet i seg. Skyene henger igjen utover torsdagen. Fredagen og begynnelsen på lørdag blir fin og temperaturen kan dra seg opp mot 20 grader, men en ny front er ventet inn på lørdag kveld og det kan bli kaldere på søndag, sier Aslaug Skålevik Valved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer