Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helgeværet

- Gradestokken kan bikke over 20 grader

Østlandet blir ukas værvinner. 

SOMMERLIGE TEMPERATURER: Østlandet kan vente seg svært fint vær inn mot helga, og statsmeteorologen kan også friste med temperaturer på over 20 grader. Foto: NTB Scanpix
SOMMERLIGE TEMPERATURER: Østlandet kan vente seg svært fint vær inn mot helga, og statsmeteorologen kan også friste med temperaturer på over 20 grader. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Helga ser lovende ut. Høytrykket som ligger over England og Nordsjøen bygger seg opp og gjør Østlandet og Sørlandet til værvinnerne inn mot Kristi himmelfart-helga, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved. 


- Kan bikke over 20 grader

Fra Meteorologisk institutt meldes om høye temperaturer allerede fra tirsdag, men været blir bedre og bedre inn mot helga og helligdagen torsdag.

- Det er ikke utenkelig at gradestokken bikker over 20 grader på Østlandet, mens det vil ligger på rundt 17-18 grader på Sørlandet. Det vil være lokale forskjeller, sier Skålevik Valved.


- Hvis man bor på Østlandet og lurer på å besøke andre steder, kan det være smart å ta en titt på værmeldingen hvis man har lyst på fint vær.


Usikkert


Tidligere prognoser virket lovende for Vestlandet sør for Stad, men nå ser det ut til at det blir litt mer skyer og nedbør enn først forventet, som kan legge en demper på dagene som mange velger å gjøre en langhelg av.

- Vi er usikre på hvor bra det blir på Vestlandet. Det var gode prognoser fram til i dag, men nye prognoser er litt mer pessimistiske. De nyeste prognosene har mer fuktighet i seg. Skyene henger igjen utover torsdagen. Fredagen og begynnelsen på lørdag blir fin og temperaturen kan dra seg opp mot 20 grader, men en ny front er ventet inn på lørdag kveld og det kan bli kaldere på søndag, sier Aslaug Skålevik Valved.


Meteorologen skal selv reise til Fitjar på Stord for å planlegge bryllup i helga.

Det er alltid bra med fint vær, men ikke krise om det regner. Vi vestlendinger er godt vant med litt regn, sier Aslaug Skålevik Valved.


Grått


For alle fra Møre- og Romsdal og nordover virker den nærmeste framtida gråere og fuktigere.

- Over Trøndelag og Nordland er det nå en gammel lavtrykksfront som er i svekkelse og den fineste dagen denne uken blir på tirsdag. Fra onsdagen ser det ut til at det kommer inn en front som fører til at temperaturen synker og det blir mer skyer og nedbør.

Ifølge statsmeteorologen vil gråværet vare ut fredag.

- I Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag ser den fineste dagen ut til å være på lørdag, lengre nord blir lørdagen fortsatt grå. Ny kaldfront er ventet inn på søndag, sier Skålevik Valved til Dagbladet.


Kaldt


- Lavtrykket som ligger øst for Spitsbergen styrer været i Nord-Norge. Det beveger seg i sør-østlig retning og sender kaldere luft mot Finnmark. Det er fare for hvitt i nedbøren, enten som sludd eller snø, sier Aslaug Skålevik Valved.

Hun forteller at lavtrykket går sakte østover og at det vil bli litt nedbør i de dagene framover kombinert med skiftende skydekke.

- På torsdag venter vi at det forrige lavtrykket har trukket seg tilbake, men da kommer det inn et nytt lavtrykk som danner seg øst for Grønland.

Meteorolog Skålevik Valved mener det nye lavtrykket, som beveger seg inn mot Troms, inneholder bli litt mildere luft enn det forrige lavtrykket.

- Fredag dreier vindene mot nord-vest. Da får vi lavere temperaturer og det er fare snø på fredag, men heldigvis ikke store mengder.

Lørdag er det lysere, men fremdeles utrygt for nedbør i Finnmark. Makstemperaturene vil ligge på 3-5 grader. Minimumstemperaturen ligger for det meste på plussiden, men fredag og lørdag kan det bli minusgrader på natten. Lørdag blir den beste dag nord for Stat, men det blir ikke spesielt fint vær, sier Aslaug Skålevik Valved.

FINVÆR: I forrige uke var det opplevde Trøndelag en smak av sommeren og nesten 20 grader i Trøndelag. Inn mot Kristi himmelfartsdag er det på tide å finne fram allværsjakka igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
FINVÆR: I forrige uke var det opplevde Trøndelag en smak av sommeren og nesten 20 grader i Trøndelag. Inn mot Kristi himmelfartsdag er det på tide å finne fram allværsjakka igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart