GRÅDIGE INVESTORER: Det er når det ser som lysest ut man bør etterlyse en viss skepsis til veien videre. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
GRÅDIGE INVESTORER: Det er når det ser som lysest ut man bør etterlyse en viss skepsis til veien videre. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Grådigheten råder i aksjemarkedet

- Vi er helt klart i grådighetsdelen av syklusen, sier investor Kristian Falnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Den tidligere Skagen-forvalteren Kristian Falnes er bekymret over all optimismen han ser i aksjemarkedet og planlegger å ta ned risikoen ytterligere i 2018.

Vil redusere risikoen

- Planen er å ta ned risikoen i år, ja, så får vi se. Ting skifter, det kan komme korreksjoner som det er riktig å dra nytte av, og det spørs igjen hva korreksjonen skyldes, sier Falnes som er på sitt fjerde år som gjest på Skagenkonferansen etter at han solgte seg ut og sluttet i Skagen Fondene i 2014.

Da Finansavisen snakket med ham under DNBs shipping- og offshorekonferanse for snart to år siden var han på kjøperen i et marked, spesielt for oljeservice, som han mente var altfor drevet av frykt. Nå tolker han markedet ganske annerledes.

- Nå er alle optimister, og frykten er nesten ikke til stede i det hele tatt, virker det som. Vi er helt klart i grådighetsdelen av syklusen. Jeg synes markedet etter åtte års oppgang begynner å bli modent og ting ser dyrt ut i forhold til underliggende verdiskapning, så jeg heller mot å ta ned risikoen mer i 2018, sier Falnes til Finansavisen.

Ingen skyer på himmelen

Falnes har imidlertid ingen problemer med å forstå optimismen i markedet. Han kan ikke huske sist verdensøkonomien var i en bedre og mer synkronisert tilstand, med solid økonomisk vekst i alle de store økonomiske regionene.

- Alt ser fantastisk og bra ut, noe som er bakteppe for den høye prisingen. Alle gjør regning med ganske heftig inntjeningsvekst på bakgrunn av den gode makroen. Samtidig utgjør det risikoen. Hvis bildet skulle skifte fra det veldig positive til å bli mer usikkert, så er det klar nedside i markedet, sier investoren til Finansavisen.

Andre økonominyheter:​
​Anbefaler salg av kursrakett – tror festen er over
Denne miksen bidrar til å løfte aksjemarkedene