FHI:

Grafen FHI fryktet er overgått

I et forsøk på å anslå coronapandemiens sykdomsbyrde de nærmeste ukene, viser FHIs nye risikorapport en graf med en skremmende utvikling. Kort tid etterpå er estimatet blitt virkelighet.

FHI: I den nye risikovurderingen fra Folkehelseinstituttet bruker de en graf for å beregne sannsynligheten for innleggelser de kommende ukene. Foto: FHI
FHI: I den nye risikovurderingen fra Folkehelseinstituttet bruker de en graf for å beregne sannsynligheten for innleggelser de kommende ukene. Foto: FHI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en ny risikorapport fra Folkehelseinstituttet (FHI) forsøker de å anslå epidemiens sykdomsbyrde over de neste ukene.

Gjennom en modell har FHI beregnet sannsynligheten for innleggelser de kommende ukene, basert på trenden i meldte tilfeller de tre seineste ukene under forutsetning av den trenden fortsetter.

Grafen viser en sterk økning i estimerte nye antall innleggelser per dag og økt antall estimerte innlagte for desember måned.

Ser man på grafen som viser observerte antall, viser den en stor økning i antall innlagte per dag framover.

- Etter denne modellen vil det rundt 15. desember være 40 nye innleggelser som følge av covid-19 per dag, og rundt 310 pasienter vil ligge på sykehus på grunn av covid-19, står det i rapporten.

- Alvorlig situasjon

Kort tid etter publiseringen av rapporten til FHI, skriver NTB at det tirsdag allerede er 320 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 25 pasienter fra dagen før.

Tallet er det høyeste som er registrert i hele år og kun fem mindre enn rekorden i hele pandemien, som ble satt 1. april 2020. Da var 325 var innlagt, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer