OVERRASKELSE: Graham McMillan og Danny Kolzow har vært gode venner lenge. Da Graham fikk høre at Danny var syk, bestemte han seg for å gjøre alt for å hjelpe ham. Det resulterte i en rørende video. Video: Vimeo/Claire McMillan Vis mer

Graham (24) overrasker syk venn i rørende video: - Vil du ha nyren min?

Ventet ikke de sterke reaksjonene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Graham Mcmillan (24) fra Texas fant ut at vennen, Danny Kolzow (23), trengte en ny nyre, bestemte han seg umiddelbart for å prøve å hjelpe ham.

Det resulterte i en rørende video, hvor han overrasker Kolzow med en plakat med et ordspill som lyder: «Heard urine need of a kidney, want mine?»

Se videoen over.

Videoen ble først publisert på videodelingstjenesten vimeo av Grahams kone, Claire Mcmillan.

Inspirert av bibelen

McMillan forteller Dagbladet om bakgrunnen for videoen, som nå har gått viralt.

- Jeg fikk vite at han trengte en ny nyre gjennom felles venner. Min første reaksjon var en trang til å gjøre noe som kunne hjelpe ham. En av vennene mine minnet meg på et sitat fra bibelen: «Ingen har større kjærlighet en han som gir livet for sine venner.»

Etter å blant annet ha snakket med kona si om det, som også er den som filmet overraskelsen, bestemte han seg for å fortsette med testingen for å se om han var en match, og kunne donere nyren sin til Danny.

Resultatet ble positivt.

Ingen i familien kunne donere

Danny fikk diagnosen Alport syndrom som 16-åring, som er en arvelig nyresykdom.

Kolzow forteller til avisa Dallas News at nyren hans bare fungerer syv prosent, og at helseproblemer og komplikasjoner gjorde at ingen av familiemedlemmene hans kunne donere nyren sin til ham.

Men så dukket Mcmillan opp med overraskelsen.

Trodde han måtte vente i mange år

Mcmillan synes at Dannys reaksjon «var fantastisk.»

- Han trodde ikke at han kom til å få en nyre på mange år, i hvert fall ikke innen noen måneder. Det var virkelig gøy å se reaksjonen hans når han fant ut av det. Han ville at jeg skulle sende ham en melding for å fortelle om resultatet, men det hadde jeg ikke tenkt til. Vi ville at det skulle være en feiring, forteller Mcmillan til Dagbladet.

«Ville reaksjoner»

Graham ventet ikke reaksjonene som har kommet etter videoen så offentlighetens lys:

- Reaksjonene har vært helt ville. Jeg filmet videoen slik at Dannys foreldre kunne se det, da de var på reise. Men så begynte folk å publisere den på Facebook. Jeg hadde ingen anelse om at den kom til å få så mye oppmerksomhet som den har gjort.