Graham trodde han var en levende død

Trivdes best på sin daglige spasertur på kirkegården.

HJERNEDØD: Den britiske mannen Graham var overbevist om at han var hjernedød og folte seg som en zombie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.. FOTO: SCANPIX
HJERNEDØD: Den britiske mannen Graham var overbevist om at han var hjernedød og folte seg som en zombie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske mannen, som er identifisert bare som Graham, våknet opp for ni år siden og var helt overbevist om at han var død til tross for at han pustet.

- Jeg hadde mistet luktesansen og smakssansen. Jeg var overbevisst om at det ikke var noe poeng å spise lenger siden jeg allerede var død. Jeg sluttet også å snakke da jeg aldri kom på noe å si, sier Graham til det anerkjente legetidsskriftet New Scientist.

Legene har gitt ham den sjeldne diagnosen Cotards syndrom, eller «Vandrende lik syndromet», som betyr at han selv trodde han var død eller en zombie.

Føler seg døde Mennesker med Cotards syndrom føler seg rett og slett døde, og er overbevist om at de er det også. Graham mistet interessen for alle de tingene som tidligere i livet hadde gitt han glede.

Graham trodde ikke på legenes diagnose, og insisterte selv på at han var hjernedød. Dette førte til at han tok daglige spaserturer på kirkegården for å komme så nært de døde som mulig.

Den uvanlige diagnosen vokste fram etter at Graham prøvde å begå selvmord. Åtte måneder etterpå fortalte han legene at hans hjerne var død eller at han rett og slett ikke hadde en, skriver det anerkjente legetidsskriftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer