Dagbladet avslører:

Gram fikk to lønninger

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fikk lønn fra Stortinget og Steinkjer kommune samtidig i 2018 og 2019. Nå uttaler Gram at han har tilbakebetalt penger til kommunen for å unngå at det sås tvil om hans integritet.

TILBAKEBETALT: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram uttaler at han har tilbakebetalt penger til Steinkjer kommune. Foto: Kristin Svorte
TILBAKEBETALT: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram uttaler at han har tilbakebetalt penger til Steinkjer kommune. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som ordfører i Steinkjer kommune fikk Gram 839 475 kroner i lønn i 2018 og 862 189 kroner i 2019. Samtidig fikk han omkring 70 000 kroner for å ha møtt som vararepresentant på Stortinget. Det viser tall som Dagbladet har fått innsyn i.

Gram har besvart Dagbladets opplysninger skriftlig:

«I den perioden dere viser til var jeg ordfører og lokalt folkevalgt i Steinkjer kommune. Jeg var samtidig vara til Stortinget, og måtte møte i Oslo flere ganger i kortere perioder. I og med at dette var så korte perioder, valgte jeg å fortsette med mitt verv og virke som ordfører uten å søke fritak. Det var viktig for meg i disse periodene å følge opp vervet mitt og sakene som gikk lokalt i kommunen», uttaler Gram til Dagbladet.

Nå uttaler han at han har tilbakebetalt penger til kommunen.

«Jeg har alltid vært veldig opptatt av å følge alle regler som gjelder, og mener jeg også har gjort det i dette tilfellet. Jeg ønsker imidlertid ikke at det skal kunne såes tvil om min integritet, og jeg har derfor refundert Steinkjer kommune for godtgjøringen jeg mottok fra kommunen de dagene jeg møtte på Stortinget».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer