Gran Canaria-flyet lander i kveld

De 180 passasjerene måtte vente fem timer på nytt fly etter nødlanding.

MÅTTE NØDLANDE: 180 passasjerer fikk en ubehagelig avslutning på ferien da de måtte nødlande på Gran Canaria. Foto: Heidi Rendalen
MÅTTE NØDLANDE: 180 passasjerer fikk en ubehagelig avslutning på ferien da de måtte nødlande på Gran Canaria. Foto: Heidi RendalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Klokka 1903 i kveld landet IWD 6201 på Gardermoen. Om bord er passasjerene som måtte nødlande på Gran Canaria tidligere i dag.
Flyet måtte nødlande like etter avgang ved nitiden i dag.

- Etter avgang fikk piloten en indikasjon på teknisk feil og valgte da å fly tilbake, sa Christian Grønli, salgsdirektør i Ving, til Dagbladet i formiddag.

Vettskremte passasjerer fortalte om brann i motoren.

- Motorene begynte å smelle, og folk begynte å rope at det var brann. Flyet fortsatte et stykke over Atlanteren, før det snudde og landet 20 minutter senere, sa Christian Hilsen til Dagbladet.

Hva som egentlig skjedde er foreløpig uklart. Grønli sier til Dagbladet at Ving venter på en fullstendig rapport fra flyselskapet Iberworld, som hadde flyvningen.
Denne rapporten kommer trolig i løpet av morgendagen.

De 180 passasjerene måtte vente i om lag fem timer på Gando-flyplassen utenfor Las Palmas før de fikk reise tilbake til Oslo.
- De flyr med et nytt fly, en Boeing 737-800 fra Air Europa, sier Grønli.

Salgsdirektør Grønli sier til Dagbladet at de har personell i beredskap på Gardermoen når flyet lander i kveld.
- Vi har personell på plass. Men vår erfaring, blant annet fra tsunamien, er at etter flere timer på et fly er folk mest opptatt av å komme seg hjem.