Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gran Canaria-turen ble et støymareritt

To ukers strandferie ble alt annet enn fryd og gammen.

POPULÆRT STED: Puerto Rico på Gran Canaria er et populært feriested. Mange nye hoteller bygges, og alle får ikke lønna si. Det fikk et norsk par erfare. Foto: TUI
POPULÆRT STED: Puerto Rico på Gran Canaria er et populært feriested. Mange nye hoteller bygges, og alle får ikke lønna si. Det fikk et norsk par erfare. Foto: TUI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske paret hadde sett for seg to uker med sol og avslapning på Gran Canaria. I stedet ble Spania-ferien et støymareritt.

I en klage levert til Transportklagenemnda, skriver paret at støyen varte fra klokka åtte om morgenen til klokka seks om kvelden.

Årsaken var at arbeiderne på nabohotellet i Puerto Rico ikke hadde fått lønn på over to måneder. De gjorde derfor protester hver dag, til parets forargelse.

Det var nettstedet flysmart24 som først omtalte saken.

Det var skrik, skrål og intens tromming, ifølge klagen, fra rasende arbeidere. De skriver at de verken kunne oppholde seg på rommet eller på balkongen på grunn av den støyete demonstrasjonen på nabohotellet.

BODDE HER: Paret bodde her mens de var på ferie. Foto: TUI
BODDE HER: Paret bodde her mens de var på ferie. Foto: TUI Vis mer

- Burde ha fått andre tilbud

Paret ferierte på den populære øya fra slutten januar til midten av februar i år. Saken har vært gjennom Transportklagenemnda for pakkereiser, og i avgjørelse ble det klart at paret skal få erstatning for bråket de havnet i.

I avgjørelsen til nemnda står det at klager forsøkte å snakke med representanten fra TUI, men det skal ha tatt flere dager å få svar på telefon, og da de endelig fikk svar, sa de at de ikke kunne gjøre noe med støyen.

Klager forsøkte ifølge nemndas avgjørelse å få snakke med representanten fra TUI, men det skal ha tatt flere dager å få svar på telefonen. Da de endelig fikk svar, så skal TUI ha sagt at de ikke kunne gjøre noe med støyen, og at klager kunne klage etter hjemkomst.

Paret mener TUI hadde hatt muligheten til å advare dem før avreise, eller tilby dem et annet bosted mens de var på ferie.

FERIEHUMOR: - Min forlovede synes at hele greia er veldig rart, men hun kan skjønne at det er morsomt, sier James McNicholas til Dagbladet. Da han først hadde startet med denne spøken, klarte han ikke å slutte. Men til tross for at kjæresten, Camille Ucan, ble lei av humoren, skal de gifte seg i september. - Du kan se at hun elsker meg innerst inne... Vis mer

TUI sier i en uttalelse til Dagbladet at de ikke kommenterer enkelthendelser av hensynet til personvernet.

- Vi legger kunden til grunn i alt vi gjør - noe som inkluderer en svært grundig og veletablert klageprosess. Våre TUI-kolleger på destinasjonene er tilgjengelig i 115 land for å løse problemer som dukker opp i løpet av en ferie - inkludert støy. De sjekker eventuelle klager på stedet og bestemmer hvordan man best skal håndtere situasjonen og løse den, skriver Magnus Hüttenberend, kommunikasjonsdirektør i TUI, til Dagbladet i en e-post.

Får erstatning

I avgjørelsen til nemnda står det at TUI ikke har vurdert støyen som ikke nok til å heve kjøpet, og tilbød først 849 kroner i kompensasjon.

TUI skriver i sitt svar at demonstrasjonen var en sak mellom nabohotellet og arbeiderne, og mener at de ikke kan stilles til ansvar i saken.

Nemnda vil det annerledes.

Nemndas flertall anbefaler etter en samlet vurdering at det skal gis et prisavslag på 40 prosent av reisens pris, altså 9100 kroner.

- Nemnda finner etter en samlet vurdering at reisen led av mangler, og at arrangøren ikke gjorde tilstrekkelig for å avverge følgene, verken ved å tilby annet hotell eller legge press på hotellet for å få en slutt på tilstanden, heter det i avgjørelsen.

På turoperatørens nettside står det at hotellet er «barnefritt med høy og rolig beliggenhet», og opplyser at det i «2018 er et byggearbeid i nærheten av hotellet mandag–lørdag kl. 8–19, som til tider kan oppleves forstyrrende».

Paret bodde på hotell Yaiza Sol, og hadde valgt TUIs tilbud fordi hotellet hadde god utsikt og ble på nettsidene presentert som rolig, heter det i avgjørelsen til Transportklagenemnda.

- Etter nemndas syn burde det ha vært mulig å få stanset demonstrasjonen hvis man hadde gått inn for det. Etter situasjonsbeskrivelsen klageren gir var det tilnærmet umulig å få kontakt med arrangørens stedlige representant før det hadde gått flere dager. Det var derfor ikke mulig å få lagt press på hotellet, heter det i avgjørelsen. De skriver også:

- I et land som Spania med et meget godt utbygd politikorps både lokalt og regionalt framstår det som rart at demonstrasjonen fikk fortsette uten at politiet grep inn. Politiet må imidlertid tilkalles, og det er mulig at hotellet ikke ville gjøre det, spesielt fordi det ser ut til at reisearrangøren ikke ba om at dette ble gjort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media