Israel/Palestina-konflikten:

Granat eksploderte rett ved barnehage

Dagens angrep beskrives som det kraftigste fra palestinsk hold siden krigen med Israel i 2014.

EKSPLODERTE VED BARNEHAGE: På den israelske sida av grensa, skal en granat ha eksplodert rett ved en barnehage, skriver Reuters. På lekeplassen fant innbyggerne en rekke splinter fra granaten. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix
EKSPLODERTE VED BARNEHAGE: På den israelske sida av grensa, skal en granat ha eksplodert rett ved en barnehage, skriver Reuters. På lekeplassen fant innbyggerne en rekke splinter fra granaten. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om lag 28 bombekastergranater skal ha blitt avfyrt fra Gazastripen mot Israel i dag. De fleste ble stanset av Israels rakettskjold, og det er ikke meldt om personskader.

På den israelske sida av grensa, skal en granat ha eksplodert rett ved en barnehage, skriver Reuters. På lekeplassen fant innbyggerne en rekke splinter fra granaten.

Landet ved boliger

Dagens angrep beskrives som det kraftigste fra palestinsk hold siden krigen med Israel i 2014. Ifølge hæren er det første gang siden masseprotestene startet at militante palestinere på Gazastripen har avfyrt granater inn i Israel, melder NTB.

Angrepet utløste sirener i flere israelske småbyer i nærheten av den palestinske enklaven, men det finnes ingen meldinger om skader.

De fleste av de 28 bombekastegranatene ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret, opplyser den israelske hæren. Et ukjent antall granater landet imidlertid i bebodde områder, som blant annet barnehageområdet.

Israelske krigsfly angrep i etterkant en rekke militære mål på Gazastripen. Det er uklart om noen ble drept eller såret i luftangrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer