Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel/Palestina-konflikten:

Granat eksploderte rett ved barnehage

Dagens angrep beskrives som det kraftigste fra palestinsk hold siden krigen med Israel i 2014.

EKSPLODERTE VED BARNEHAGE: På den israelske sida av grensa, skal en granat ha eksplodert rett ved en barnehage, skriver Reuters. På lekeplassen fant innbyggerne en rekke splinter fra granaten. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix
EKSPLODERTE VED BARNEHAGE: På den israelske sida av grensa, skal en granat ha eksplodert rett ved en barnehage, skriver Reuters. På lekeplassen fant innbyggerne en rekke splinter fra granaten. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 28 bombekastergranater skal ha blitt avfyrt fra Gazastripen mot Israel i dag. De fleste ble stanset av Israels rakettskjold, og det er ikke meldt om personskader.

På den israelske sida av grensa, skal en granat ha eksplodert rett ved en barnehage, skriver Reuters. På lekeplassen fant innbyggerne en rekke splinter fra granaten.

SPLINTER: Flere bilder viser splinter som skal ha blitt funnet i barnehagen. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix
SPLINTER: Flere bilder viser splinter som skal ha blitt funnet i barnehagen. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix Vis mer

Landet ved boliger

Dagens angrep beskrives som det kraftigste fra palestinsk hold siden krigen med Israel i 2014. Ifølge hæren er det første gang siden masseprotestene startet at militante palestinere på Gazastripen har avfyrt granater inn i Israel, melder NTB.

Angrepet utløste sirener i flere israelske småbyer i nærheten av den palestinske enklaven, men det finnes ingen meldinger om skader.

SLO TILBAKE: Etter bombeangreoene skal israelske krigsfly ha angrepet en rekke militære mål på Gazastripen. Foto: APAImages/REX/Shutterstock/Scanpix
SLO TILBAKE: Etter bombeangreoene skal israelske krigsfly ha angrepet en rekke militære mål på Gazastripen. Foto: APAImages/REX/Shutterstock/Scanpix Vis mer

De fleste av de 28 bombekastegranatene ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret, opplyser den israelske hæren. Et ukjent antall granater landet imidlertid i bebodde områder, som blant annet barnehageområdet.

Israelske krigsfly angrep i etterkant en rekke militære mål på Gazastripen. Det er uklart om noen ble drept eller såret i luftangrepene.

Stanset båtaksjonister

BÅTAKSJONISTER: Israelske soldater har stanset og tatt kontroll over en båt med palestinske aktivister som la ut fra kysten av Gazastripen i protest mot den israelske blokaden, ifølge NTB. Foto: APAImages/REX/Shutterstock
BÅTAKSJONISTER: Israelske soldater har stanset og tatt kontroll over en båt med palestinske aktivister som la ut fra kysten av Gazastripen i protest mot den israelske blokaden, ifølge NTB. Foto: APAImages/REX/Shutterstock Vis mer

I ettermiddag kommer det meldinger om at israelske soldater har stanset og tatt kontroll over en båt med palestinske aktivister som la ut fra kysten av Gazastripen i protest mot den israelske blokaden.

Flere båter med palestinske aktivister la tirsdag ut fra kysten av Gazastripen i protest mot den israelske blokaden av området. Om lag 20 personer er om bord i den største båten, som har følge av en rekke andre mindre farkoster, opplyser reportere fra nyhetsbyrået AFP.

Det har kommet ulike meldinger om hvorvidt aktivistene vil forsøke å bryte den israelske blokaden, skriver NTB.

I dag har palestinere ikke lov til å bevege seg mer enn noen kilometer fra kysten.

Uker med demonstrasjoner

Enkelte aktivister sier de kun vil protestere, mens andre sier de vil forsøke å seile forbi grensen som Israel håndhever.

Båtprotesten gjennomføres etter flere uker med palestinske demonstrasjoner langs grensegjerdet mot Israel.

Rundt 120 palestinere, de aller fleste ubevæpnede demonstranter, er drept og flere tusen såret av israelske soldater som har skutt med skarpt mot demonstranter.

Volden nådde en topp 14. mai. Minst 61 palestinere ble drept samme dag som USA og Israel feiret flyttingen av den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, tross kraftige internasjonale protester.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media