Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Granat kunne skadet Bush

Granaten som ble funnet bare 30 meter fra George W. Bush da han talte i Georgia forrige uke, kunne eksplodert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det konkluderer det føderale amerikanske politiet FBI, som har undersøkt saken.

Opprinnelig opplyste georgiske sikkerhetstjenestemenn at granaten ikke kunne ha eksplodert, og at den ble funnet på bakken, og ikke kastet mot presidenten. Men konklusjonen fra FBI-talsmann Bryan Paarmann onsdag bestrider dette.

– Granaten falt om lag 30 meter fra podiet hvor Bush talte. Den ble ikke utløst på grunn av en feil ved utløseren, sier Paarmann.

Granaten var pakket inn i et mørkt håndtørkle da den ble kastet.

– Vi anser dette å være en direkte trussel mot presidenten av USA, i tillegg til en trussel mot de mange georgierne som hadde møtt opp, sier Paarmann.

Titusenvis av folk hadde møtt opp for å høre Bush tale på frihetsplassen i Tblisi 10. mai. Bush roste demokratiutviklingen i Georgia, og den fredelige roserevolusjonen som avsatte det gamle regimet for to år siden.

Ingen er ennå arrestert i saken. Politiet ber nå publikum om å levere inn bilder og videoopptak som ble tatt den aktuelle dagen, i håp om at det vil lede dem til gjerningsmannen. (ANB-AP)

<B>TALTE I GEORGIA: </B>Titusenvis av folk hadde møtt opp for å høre Bush tale på frihetsplassen i Tblisi 10. mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!