Granat på loppemarked i Lier var ufarlig

- «Loppen» ble prissatt til kr. 50,- før man oppdaget at den kanskje burde settes vekk på sikkert sted i stedet for salg.

- Vi har konferert med en ekspert hos Forsvaret og er sikre på at det dreier seg om en tom såkalt suvenirgranat. Dette som følge av vekten, opplyser en representant for loppemarkedet til DRM24.

Sør-Øst-politiet fikk klokka 12.45 i dag telefon fra et loppemarked på Lier.

Blant gjenstandene som hadde kommet inn var det nemlig én som skilte seg ut.

- Gjenstanden likner og ser ut som en granat, og derfor har vi rutinemessig bedt forsvaret om bistand, sa operasjonsleder Trond Egil Groth til Dagbladet.

- Folk må være bevisste på hva de leverer inn og ikke bare hive ting i en pose. Dette kan være alt og ingenting, det er det som er håpløst med sånne gjenstander. Det må fagfolk til for å ta seg av det, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth til NTB i kveld.

Blir ikke etterforsket

Politiet kjenner ikke til hvem som leverte inn granaten og opplyser at de ikke kommer til å etterforske saken videre.

Sør-Øst-politiet la ut en melding om hendelsen på twitter tidligere i dag:

- «Loppen» ble prissatt til kr. 50,- før man oppdaget at den kanskje burde settes vekk på sikkert sted i stedet for salg, skriver politiet.

Usikkerhet

Operasjonsleder Groth fortalte at gjenstanden har kommet til loppemarkedet sammen med mange andre gjenstander. Granaten ble satt vekk i påvente av at forsvaret skal se på den.

- Det kan være en pyntegjenstand, men det kan også være en granat, og det er mange usikkerhetsfaktorer knyttet til dette, og spørsmål vi må få svar på: Er den farlig? Er det sprengstoff i den? Dette skal forsvaret finne ut, sa Groth.

NOE STEMTE IKKE: Ikke lenge etter at samleren Julian Turner kjøpte to gamle Nintendo-spill på et loppemarked i Georgia i USA, merket han at det var noe ved de som ikke stemte. Video: CNN / J. Emmett & J. Evans Turner Vis mer