Granatangrep mot Misrata

Kadhafis styrker på vei inn i byen.

 Angrep:  Det skal nå foregå kamper mellom Kadhafis menn og motstandstyrkene i Misrata vest i landet. (AP Photo/Anja Niedringhaus)
Angrep: Det skal nå foregå kamper mellom Kadhafis menn og motstandstyrkene i Misrata vest i landet. (AP Photo/Anja Niedringhaus)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statlig lybisk tv sier 48 mennesker har blitt drept mens 150 personer er såret etter nattens missilangrep mot Libya. Blant byene som har blitt angrepet er Misrata vest i landet.

Granatangrep En kilde BBC har snakket med som oppholder seg på det lokale sykehuset i byen sier det nå er startet et granatangrep mot byen.

- Vi hører godt at det skytes nå. For litt siden var det en stor eksplosjon, sier en ansatt ved sykehuset.

De beskriver videre at Kadhafis styrker er på vei inn i byen fra vest og har posisjonert seg langs hovedgaten som fører inn til sentrum av byen. CNN melder nå at opprørsstyrken bruker tanks, artilleri og kanoner mot Kadhafis styrker.

En lege ved sykehuset forteller at de har tatt i mot 16 døde og 46 skadde. Han uttaler videre at Kadhafis menn skyter på tilfeldige sivile.

- Vi har tatt med oss de vi har klart å hente, men det snikskyttere posisjonert på høye bygninger i byen som nå skyter på tilfeldige forbipasserende og personer fra opprørsstyrken.

Følger situasjonen Byen er Libyas tredje største by og har en befolkning på 500 000 mennesker. Den ligger 150 kilometer øst for hovedstaden Tripoli og har vært kontrollert av opprørere siden slutten av februar.

Byen har siden fredag vært under angrep fra Kadhafis styrker. Blant annet skal skoler og moskéer blitt truffet. De innledende angrepene mot landet som startet i går kveld, vil i dag bli studert for å se hvilken effekt de har hatt. Man fortsetter også å følge situasjonen i i områder som Misrata.

Mangel på medisiner Den humanitære situasjonen i Misrata skal være dårlig. Vanntilførselen til byen har blitt stoppet, det samme gjelder elektrisitet. Det skal også være mangler på viktige medisiner.

Kadhafi har de siste dagene hatt tre skip liggende i havnen i byen, og kilder melder til BBC at at de ikke får hentet kontainere med medisiner i fare for å bli skutt.

Angrepet som internasjonale styrker startet i går kveld kommer etter flere uker med store uroligheter i landet.