Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Granater mot FNs hovedkvarter i Bagdad

London (NTB-Reuters-AFP): To granater er blitt avfyrt mot FNs kontorer i Iraks hovedstad Bagdad, bekreftet en FN-talsmann i dag. Ingen ble skadd i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde sent fredag kveld. De rakettdrevne granatene inneholdt ikke eksplosiver, og gjorde liten skade, ifølge den amerikanske tv-kanalen CNN. FN-hovedkvarteret huser blant annet kontorene til FNs våpeninspeksjon, Verdens helseorganisasjon (WHO) og Observatørdelegasjonen for Irak og Kuwait (UNIKOM).

En av granatene ble skutt gjennom vinduet i kantinen i FN-hovedkvarteret. Kantinen var stengt, og det befant seg ingen mennesker der, opplyste FNs nødhjelpskoordinator Denis Halliday. Den andre granaten ble skutt mot en sikkerhetspost utenfor bygningen. Bygningen voktes døgnet rundt både av av FN-vakter og irakiske sikkerhetsfolk.

- Irak og FN har startet en felles etterforskning av hendelsen, opplyser Halliday.

En irakisk tjenestemann sa at utenlandske krefter som «ikke er begeistret for forholdet mellom irakiske myndigheter og FNs våpeninspeksjon (UNSCOM) står bak, og forsøker å skade relasjonene mellom Irak og Sikkerhetsrådet.»

FN-hovedkvarteret i Bagdad ble angrepet med en bombe i oktober. Da ble tre kjøretøyer ødelagt, men ingen personer kom til skade.

Irak har vært utsatt for handelsboikott siden invasjonen i Kuwait i 1990. Sanksjonene kan bli hevet først når UNSCOM går god for at Irak er fullstendig uten masseødeleggelsesvåpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!