Grand Café hedrer vår «nasjonalistiske historie»

- Det var ikke sånn ment.

KUNSTNERSTAMSTED: Grand Café i Oslo har vært stamsted for mange av Norges største kunstnere, men da de skulle hedre Munch i år, gikk det litt fort i svingene.
Foto: Mette Møller / Dagbladet
KUNSTNERSTAMSTED: Grand Café i Oslo har vært stamsted for mange av Norges største kunstnere, men da de skulle hedre Munch i år, gikk det litt fort i svingene. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med Munch-året 2013, har den ærverdige restauranten Grand Café i Oslo satt fokus på tradisjoner og norsk historie.

Men da de skrev innledningen til den siste menyen sin, gikk det kanskje litt kjapt i svingene.

- Ikke meningen «Vi setter pris på den historien vi har, og den vårt langstrakte land har å by på. Vi hedrer her via både råvarer, smaker og lokale bønder og produsenter, men også gjennom vår kulturelle og nasjonalistiske historie,» heter det nemlig i menyen.

Noe som nok har fått flere restaurantgjester til å sette den tørre sherryen i halsen.

- Oi, jeg ser den. Det var ikke sånn ment, sier driftsdirektør Ola Bjørnstad til Dagbladet.

- Det var en skrivefeil og en helt uskyldig setning som noen kanskje dessverre blir opprørt av, legger han til.

Skriver om - Det var ikke meningen å fornærme noen, vi vil bare hedre Munch. Men vi er jo ikke tekstforfattere, så vi er kanskje ikke så gode på å skrive slike tekster.

For ordet Grand Café egentlig skulle fram til, var selvsagt «nasjonal», ikke det langt mer negativt ladede begrepet «nasjonalistisk», som gjerne forbindes med høyreekstreme bevegelser.

- Jeg har ikke fått noen henvendelser om dette, og jeg har ikke tenkt over det når jeg har sett på menyen selv heller. Vi retter selvfølgelig feilen med en gang og printer nye menyer, sier Bjørnstad.

SKRIVEFEIL: Det var nok meningen å skrive nasjonale, ikke nasjonalistiske, medgir administrerende direktør på Grand Café, Ole Bjørnstad. Foto: Privat
SKRIVEFEIL: Det var nok meningen å skrive nasjonale, ikke nasjonalistiske, medgir administrerende direktør på Grand Café, Ole Bjørnstad. Foto: Privat Vis mer