Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Grand Prix er noe helt annet enn Idol

Christine Gulbrandsen er klar for Aten. Hva mener du om Grand Prix?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Søndag reiser Norges håp i Grand Prix, Christine Guldbrandsen, til Aten. Og det er en spent 21-åring som i disse dager forbereder seg til å fremføre låten «Alvedansen» for flere millioner tv-seere.

- Jeg forsøker å ikke tenke på at det er så mange som ser på, men holde fokus på folk i salen og det jeg skal gjøre på scenen, sier en spent Christine til Dagbladet.no.

Dagene frem mot avreise har gått med til intervjuer i internasjonale medier og til reiser i Europa for å promotere seg. Også øving da. Masse øving.

Synger sangen hver dag

- Ved siden av den mentale forberedelsen er det mye øving. Jeg synger sangen hver dag og trener koreografi, sier Christine som påstår hun slett ikke er lei av låten til tross for de daglige repeteringene.

Christine mener at « Alvedansen» skiller seg klart fra mange av de andre bidragene til årets Grand Prix-finale i Aten.

- Jeg tror ikke det er så veldig mange av de andre låtene som har det etniske i seg. Jeg synger jo på min egen dialekt og morsmål, og den er ikke den typiske GP-slageren. Men den er veldig typisk meg da, legger hun til.

Ved siden av øving, intervjuer og arbeidet med den nye platen som kommer en gang i november, prøver 21-åringen som best hun kan å bruke tiden vel.

 «ALVE-JENTA»: Foto: Anders Grønneberg
«ALVE-JENTA»: Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg er ei veldig vanlig jente egentlig. Jeg forsøker som best jeg kan å få tid til venner, kjæreste og fritidsaktiviteter.

Aller helst står Christine på telemarkski når hun ikke driver med musikk.

Den siste tiden har media, både her hjemme og i Sverige, bugnet over med reportasjen om en annen Grand Prix-deltaker. Svenskenes Carola kan se ut til å ha gjort Grand Prix-konseptet en del større hos «söta bror» enn blant oss nordmenn.

Også Christine har tro på Carola under Grand Prix.

- Jeg synes hun er en dyktig artist med en fengende låt. Men det er mange fine bidrag med i år. Irland stiller blant annet med en utrolig flott ballade, sier Christine.

I år er det 51. gang at Grand Prix går av stabelen. Til tross for at andre populære musikkprogrammer til dels har tatt over oppmerksomheten, tror ikke Christine at Grand Prix er et utdøende konsept.

- Nei, det håper jeg da inderlig ikke. GP er på en måte en årlig tradisjon. Det synes jeg vi skal holde på. Populariteten til denne typen programmer går nok i bølgedaler, og jeg har faktisk et inntrykk av at MGP har begynt å ta seg opp igjen de siste årene.

Christine mener at andre artistiske konsepter, som for eksempel Idol, ikke kan sammenlignes med den tradisjonelle sangkonkurransen.

- Grand Prix er noe helt annet enn Idol

- Idol er en helt annen greie føler jeg. Målet ved å delta er til syvende og sist platekontrakt, og å etablere seg selv som artist. Platekontrakt er ikke nødvendigvis det endelige målet i Grand Prix. Her kan hvem som helst sende inn bidrag, og man får en anledning til å opptre med sin låt, sier sangeren.

De siste dagene frem mot avreise til Aten skal Christine bruke på ytterligere forberedelser. Blant annet skal kjolen prøves og tilpasset. et blir den samme som hun bar under den norske finalen- med justeringer.

- Kjolen blir en oppgradering av den jeg hadde i Spektrum. Blant annet vil det være noe annet stoff i selve skjørtet, men jeg tror ikke skjørtelengden skal endres, spøker hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media