Grande: - Bortenfor det vi kunne forestille oss

Venstre-leder Trine Skei Grande kalte bilbrannen utenfor huset til justisministeren for et angrep på ytringsfriheten. Hun sier siktelsen på Tor Mikkel Waras samboer er et sjokk.

FRA OPPGJØR TIL SJOKK: Partileder Trine Skei Grande tok et oppgjør med angrepene mot Tor Mikkel Wara da hun rundet av Venstres landsmøte forrige søndag. Nå gir hun uttrykk for sjokk og vantro over siktelsen mot Waras samboer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FRA OPPGJØR TIL SJOKK: Partileder Trine Skei Grande tok et oppgjør med angrepene mot Tor Mikkel Wara da hun rundet av Venstres landsmøte forrige søndag. Nå gir hun uttrykk for sjokk og vantro over siktelsen mot Waras samboer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Grande skulle runde av Venstres landsmøte på Hell sist søndag var nyheten om bilbrannen utenfor regjeringskollega Wara bare noen timer gammel.

Grande tok et kraftfullt oppgjør. Bilbrannen var et angrep på en representant for demokratiet vårt, et angrep på ytringsfriheten, styringssystemet og åpenheten i det norske samfunnet.

- Det er en stor styrke i Norge at vi har så stor nærhet til politikere og så liten sikkerhet rundt oss som er folkevalgte. Dermed kan vi bevege oss som vanlige mennesker når vi ikke er på jobben. Det Wara nå opplever undergraver åpenheten i det norske samfunnet, sa hun til Dagbladet.

Nå gir hun uttrykk for vantro over den siste utviklingen torsdag, der Waras samboer ble siktet av PST:

- Dette er først og fremst trist for Tor Mikkel og hans familie som nå er i en svært vanskelig situasjon. Siktelsen kom som et sjokk på oss alle, og er bortenfor det vi kunne forestille oss, sier hun i en SMS til Dagbladet.

- Når det er sagt, må politiet og PST nå får gjøre jobben sin i den videre etterforskningen, tilføyer Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer