- Grande driver et kynisk spill

Mener Venstre-leder Trine Skei Grande dytter unge jenter foran seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente programlederen Kari Jaquesson utløste rabalder da hun kom med følgende kraftsalve:

- Jeg vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Også syns jeg du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet i et helt år, for å se hvor gøy det er å selge sex.

Først hadde Anna Dåsnes (17) fra Venstre foreslått å bytte ut en parolen «håndhev sexkjøpsloven». Men Jaquesson er opptatt av at uttalelsen var et direkte svar til Maria Katinka Lie (19), som rett før hadde hadde foreslått å vurdere et «ja» til bordeller.

En av de som har kritisert Jaquesson kraftig etter denne uttalelsen er Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Kari Jaquesson må si unnskyld. Det går faktisk ikke an. Jeg er først og fremst forbanna over måten man kan opptre på. Dette er en måte å snakke om unge jenter på som er helt uakseptabel, sa Skei Grande til Dagbladet fredag.

Kynisk Jaquesson mener at Grande utnytter saken og de unge Venstre-politikerne i sitt politiske spill.

- Grande driver et kynisk spill nå. Hun dytter den skremte syttenåringen frem i oppslag etter oppslag samtidig som hun promoterer Venstres krav om å få fri flyt av sexsalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jaquesson er opptatt av å få fram at oppfordringen om å prøve å suge pikk ti ganger hver dag i et år var rettet mot 19-åringen Lie og ikke 17-åringen Dåsnes. Hun mener Grande burde undersøkt bedre hvem uttalelsen var rettet mot før hun gikk så hardt ut mot henne.

- Jeg synes det er veldig dumt at Trine Skei Grande ikke tar seg bryet med å sjekke om dette stemmer. Hun bruker dette for alt det er verd, sier Jaquesson.

Den profilerte programlederen mistenker at bråket de siste dagene er planlagt fra Venstres side.

- Det jeg er blitt fortalt i ettertid er at Venstre nærmest har tradisjon for å stille på disse møtene og komme med innlegg som de vet er veldig provoserende. De er alltid imot paroler som handler om porno, prostitusjon og arbeidsliv. Og så blir det rabalder, og de går midt i møtet. Etterpå går de til pressen.

På lørdagens årsmøte i Oslo Venstrte sa Trine Skei Grande i følge Aftenposten at hun selv vil bli med jentene på neste års parolemøte i 8. mars-komiteen.

- Hun ønsker å oppheve sexkjøpsloven. For Venstre er adgangen til å selge kroppen si et slags gründerprosjekt som alle burde ha rett til å gjøre hvis de har lyst. Hun påstår at sexkjøploven ikke virker, men da taler hun mot bedre viten. Den rapporten som regjeringen selv bestilte fastslår at den virker til de grader. Det hun sier er at det ikke har blitt enklere å være prostituert. Det er heller ikke meningen med sexkjøploven at den skal legge til rette for prostitusjon. Meningen er at det skal gjøre det vanskelig og straffbart å kjøpe sex.

Les Jaquessons debattinlegg HER.

Nett-troll Trine Skei Grande sier til Dagbladet at disse uttalelsene fra Jaquesson bare viser at 17-åringen Anna Dåsnes hadde rett da hun ikke aksepterte unnskyldningen fordi hun oppfattet at Jaquesson bare beklaget at hun hadde snakket slik til en 17-åring.

- Hun sier bare unnskyld fordi hun er 17 år. Hadde hun vært 19 år hadde hun ikke sagt unnskyld. Det er tydelig at hun synes at dette er en grei måte å snakke til andre på. Men det hadde vært like ille om hun hadde sagt dette til en voksen dame. Hun oppfører seg som om hun skriker til noen på et nachspiel, mens hun faktisk står på en talerstol, sier Grande.

Venstre-lederen viser til at Jaquesson er en profilert kvinne som er vant med å opptre i offentligheten, men i stedet opptrer som et nettroll på talerstolen.

-Den måten å argumentere på fører til at jenter ikke lar seg rekruttere inn i politikken. Det er forventet at du skal tåle en uant mengde dritt bare fordi du står for noe. Jeg tror alle feminister må innrømme at dette er en sak der det går an å ha flere meninger.

Hun viser til at Prosenteret la fram en rapport før jul som viser at volden mot prostituerte har økt dramatisk etter den nye loven.

- Jeg aksepterer at noen er uenige, men jeg ber dem ikke bli utsatt for vold av den grunnen, sier Grande.

APPLAUS: Anna Dåsnes (17) ble hyllet på Oslo Venstres årsmøte etter at hun fortalte om hvordan hun opplevde å bli bedt om å suge ti pikker hver dag i et år. Foto: Tore Bergsaker
APPLAUS: Anna Dåsnes (17) ble hyllet på Oslo Venstres årsmøte etter at hun fortalte om hvordan hun opplevde å bli bedt om å suge ti pikker hver dag i et år. Foto: Tore Bergsaker Vis mer