VG-evalueringen:

Grande holder avstand

Kultur- og medieminister Trine Skei Grande (V) vil ikke mene noe om VGs evaluering og ønsker heller ikke svare på spørsmål om hennes egne erfaringer med journalister.

TAUS: Kultur- og medieminister Trine Skei Grande holder armlenges avstand til VG-evalueringen og svarer tirsdag kveld heller ikke på generelle spørsmål om hennes egne erfaringer med norske journalister. Hennes nærmeste politiske medarbeider, statssekretær Jan Christian Kolstø, svarer på vegne av Grande. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAUS: Kultur- og medieminister Trine Skei Grande holder armlenges avstand til VG-evalueringen og svarer tirsdag kveld heller ikke på generelle spørsmål om hennes egne erfaringer med norske journalister. Hennes nærmeste politiske medarbeider, statssekretær Jan Christian Kolstø, svarer på vegne av Grande. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kultur- og medieministeren blander seg overhodet ikke inn i pressens redaksjonelle arbeid og vurderinger eller VGs journalistiske evaluering av seg selv, sier Grandes statssekretær Jan Christian Kolstø som svarer på vegne av Trine Skei Grande.

Dagbladet har også stilt Grande en rekke spørsmål som ikke berører rapporten direkte, blant annet om mener at andre norske medier kan lære noe av VGs evaluering.

- Dette er en sak for pressen selv og eventuelt en sak for pressens egne kontrollorganer, og ikke en sak for landets kultur- og medieminister, sier Kolstø.

Grande avstår også fra å svare på spørsmål om hennes egen erfaring med og tillit til norske journalister.

På spørsmål om hvorfor, sier Kolstø at hun ikke er tilgjengelig fordi hun jobber med mediemeldingen som skal legges fram fredag.

- Generelt sett er det grunn til å ha tillit til norsk journalistikk. Men en medieministers oppgave er å legge til rette for kvalitetsjournalistikk og mediemangfold, ikke å være en dommer over norske medier eller journalister. Det er opp til pressen selv, den enkelte journalist og pressens egne organer å forvalte tilliten til media. Og det er opp til leserne, lytterne og seerne å vurdere denne tilliten, sier Kolstø.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer