Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grande og Nybakk boikotter Iran-besøk fordi de må dekke seg til

- Veldig fjernt for meg å gjøre.

VIL IKKE DEKKE SEG TIL: Venstre-leder Trine Skei Grande.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL IKKE DEKKE SEG TIL: Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande og Stortingets visepresident Marit Nybakk (Ap) boikotter Stortingets Iran-besøk fordi de som norske kvinner må dekke seg til.

Stortinget har mottatt en muntlig invitasjon fra utenriks- og sikkerhetskomiteen i Irans nasjonalforsamling. Dato er ennå ikke bestemt, men det er klart at Stortinget vil sende en delegasjon.

- Hvis vi skal dra til Iran, må vi iføre oss hijab, noe det er veldig fjernt for meg å gjøre, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagsavisen.

Visepresident Marit Nybakk har i mange år jobbet med menneskerettighetssituasjonen i Iran og særlig diskrimineringen av kvinner.

- For meg er det helt umulig både av prinsipielle grunner og kvinnepolitiske årsaker, sier Nybakk, og peker på at Iran er et av de få landene som påbyr også utenlandske kvinner å bære et heldekkende klesplagg hvor bare ansiktet er synlig.

(NTB)

VIL IKKE DEKKE SEG TIL: Marit Nybakk. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
VIL IKKE DEKKE SEG TIL: Marit Nybakk. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!