Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grande om krisa: - Dette kan vi ikke holde på med lenger

Trine Skei Grande hastet hjem på det som har vært en travel dag for Venstre-lederen og regjeringen.

REGJERINGSKONFLIKT: Trine Skei Grande avbrøt turen til Island for å håndtere regjeringskrisen som for alvor har blusset opp mellom FrP og Venstre. Kultur- og likestillingsministeren mener regjeringen nå er nødt til å snakke mer sammen og få en slutt på krangelen. Video: Christian Wehus, Reporter, Sofie Braseth Vis mer

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Venstre-politiker Abid Raja har skrevet en kronikk som var på trykk i Aftenposten, med tittelen «Kjære statsminister, dette aksepterer jeg ikke. Nok er nok. Det stinker av Frps retorikk». Raja ber spesielt Solberg ta klarere avstand fra Frps retorikk om snikislamisering.

Kronikken har skapt et totalt kaos i norsk politikk tirsdag.

Såpass at Venstre-leder Trine Skei Grande måtte avbryte en Island-tur for å reise hjem for å «dempe konflikten».

- Det var fordi vi har veldig mye å gjøre her hjemme, sier Grande til Dagbladet i ankomsthallen på Gardermoen.

- Dette kan vi ikke holde på med lenger.

- Hva vil du gjøre for å dempe konflikten?

- Nå må vi fokusere på politikk. Vi må slutte å slå karakteristikker i hodet på hverandre. Jeg tror ikke det er bra for hverken tilliten til norsk politikk eller til regjeringssamarbeidet. Nå er det slutt. Nå må vi slutte med det.

«Lurt» å beklage

Grande sier at hun mener både Frp og Venstre har sagt mye som de må legge bak seg.

- Jeg tror at vi må begynne å snakke politikk og komme oss framover.

- Kan dere sitte sammen i regjering?

- Det er politikk som er drivere for vårt samarbeid, ikke hvilke karakteristikker vi har brukt.

Grande sier også at hun har vært i kontakt med Abid Raja på SMS i løpet av dagen, men ønsker ikke å kommentere innholdet i meldingene.

Hun mener det var «lurt» av Raja å beklage kommentaren om at Frp drev med «brun propaganda».

- Jeg uttalte meg om dette på lørdag, så har jeg latt være å mene noe etter det. Nå er det fint at jeg håper dette er over.

- Siv Jensen har sagt at hvis Venstre ikke liker å sitte i regjering med Frp, så må de ta konsekvensen av det. Hva er din kommentar til det?

- Utfordringen her er at regjeringen står for en politikk på innvandringsfeltet som vi er veldig stolt over, sier Grande, som er overgitt over at de i stedet for å diskutere innholdet i politikken diskuterer «begreper og bildebruk».

- Vi bør ikke holde på på dette viset, og det er det jeg håper at vi setter en stopper for.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa til VG tirsdag ettermiddag at hun ikke setter pris på Rajas karakteristikk av Frps retorikk som «brun». Hun vil imidlertid ikke beklage overfor regjeringspartner Frp, hvis ordbruk hun kaller «forkastelig».

Dette er saken

Bråket startet i helgen, da Raja i et intervju med NRK uttalte at Frp-leder Siv Jensen og Frp-nestleder Sylvi Listhaugs retorikk i valgkampen har gått ut mot fellesskapet Raja ønsker å ha i Norge.

Raja fulgte så opp med følgende til NRK:

- Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere.

En lang rekke profilerte Frp-politikere ga overfor Dagbladet i går uttrykk for at de var skuffet og såret over Rajas uttalelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media