Grande sikker på at hun blir venn med Raja igjen

Venstre-leder Trine Skei Grande tviholder på at internt bråk ikke er noe problem.

SJOKKVÅKNING: Trine Skei Grande våknet til nye krisemålinger og spørsmål om Abid Raja er en lagspiller på første dag av Venstres landsmøte i Hell. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJOKKVÅKNING: Trine Skei Grande våknet til nye krisemålinger og spørsmål om Abid Raja er en lagspiller på første dag av Venstres landsmøte i Hell. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er lov å ha en diskusjon om ledelsen, sa Gande da hun ble konfrontert av Politisk kvarter i NRK fredag morgen med at Abid Raja "stotrer og nøler på TV" når han blir spurt om han støtter Grande.

Krisemålinger

Samme dag som Venstre åpner sitt landsmøte på Hell i Trøndelag, våknet Grande opp til nye krisemålinger.

* I Trøndelag er Venstre halvert siden fylkestingsvalget i 2015 med en oppslutning på 2,1 prosent, ifølge Respons Analyse for NRK og Adresseavisen.

* Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville Venstre ifølge TV 2s ferske måling fått 2,2 prosent. Partiet har mistet hver tredje velger siden 2017 nasjonalt, og Grande ville blitt enslig Venstre-representant på Stortinget.

Men den interne uroen er ikke noe problem, mener Grande:

- Jeg har ett mål som leder, å få sterke profiler som vil vise seg fram og få fram Venstres politikk, sier hun og trekker fram Raja, Guri Melby og Sveinung Rotevatn.

Bli venn igjen

Grande avviser beskrivelsen som tidligere Venstre-nestleder Olaf Thommessen kom med i Dagsnytt 18 torsdag. Der sa han at "det er et stort problem at Abid Raja er mer opptatt av seg selv enn Venstre".

- Vi har gjort mange jobber sammen som har fungert bra, sier Grande på spørsmål om hun ser på Raja som en lagspiller.

- Hva skal du gjøre for å bli venn med Raja igjen?

- Det skal jeg klare, det er jeg helt sikker på.

Demmer opp Frp

Grande gikk til harde angrep på Senterpartiet som hun mener har utviklet seg til å dyrke populisme. Konfrontert med hennes mange tidligere oppgjør med Fremskrittspartiets populisme, svarte hun:

- Du kan ikke dømme meg for andre partiers retorikk, men på den politikken regjeringen fører.

Og hun la til:

- Fremskrittspartiet har også populistiske tendenser. Men jeg er glad for at vi får demme opp for dem når vi sitter i regjering.

Krevende å ha makt

Grande holder fast på at Venstres plan for å komme ut av krisen er å dra ut på tur, løfte lokale kandidater og bli tydeligere. Hun avviser at problemet er at Venstre gikk i regjering med Frp.

- Vi gikk i regjeringen fordi vi ønsket større gjennomslag. Vi hadde minst like store problemer før vi gikk inn i regjering. Vi har ingen analyse som tilsier at problemet er å sitte i regjering. Men det er krevende å ha makt og ansvar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer