Grande splitter Venstre

Bare litt over halvparten av listetoppene for Venstre ved forrige valg gir støtte til Trine Skei Grande som partileder.

LEI SEG: Fra talerstolen under Venstres landsstyremøte sist helg uttalte Trine Skei Grande at hun var lei seg. Her forklarer hun hvorfor. Video: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venstre sliter i motvind sju måneder før lokalvalget.

En undersøkelse NRK har utført blant Venstres listetopper ved lokalvalget i 2015, viser at Grande har støtte fra 55 prosent av dem som har svart.

Av 290 listetopper svarte 183. Det tilsvarer 63 prosent. SMS-undersøkelsen gir dermed et bilde av situasjonen i partiet, men er ikke en representativ meningsmåling.

43 av de tidligere listetoppene sier at Trine Skei Grande er lite egnet som partileder. 101 svarer at Grande er «svært godt egnet» eller «godt egnet». Det tilsvarer litt over 55 prosent. 37 personer stiller seg nøytrale til spørsmålet.

Gleder Grande

Partilederen selv mener tallene er oppløftende:

- Etter den stormen som har vært i det siste, så ble jeg litt glad da jeg så dem. Det samme følte jeg på landsstyret i helga, at jeg fikk veldig stor støtte i partiet for jobben som gjøres, sier hun til NRK.

Meningsmålinger under sperregrensen og avsløringer om at Grande baksnakker partikolleger har preget mediedekningen av partiet de siste ukene.

Etter talen til landsstyret sa Grande til Dagbladet at hun er lei seg på vegne av partiet.

- Kritikken rammer meg. Men jeg blir lei meg på vegne av partiet som hver dag jobber for gjennomslag, sa hun.

- Ikke levert

En av dem som mener Grande må kaste kortene er Per Øyvind Grimsby. Han var listetopp i Sirdal for fire år siden og skal være det også ved valget i år.

– Jeg mener at Grande bør gå. Jeg synes ikke hun har levert godt nok og jeg tror ikke hun er rett person til å ta partiet opp igjen, sier han.

- Bølger

Seks prosent av dem som svarte på undersøkelsen, sier at de har fått et mer positivt inntrykk av Grande som leder det siste halvåret.

– Jeg er kjempeglad for at noen, i så store bølger som jeg står i nå, faktisk mener at jeg styrker meg. Det tar jeg som en stor kompliment, sier Grande til kanalen.

Vender Venstre ryggen

Venstre fikk 2,2 prosent på Dagbladets meningsmåling i januar. Den målingen viste samtidig at hele grunnfjellet nå er borte. Ingen av partiets velgere sier de er helt sikre i sitt valg.

På de fire meningsmålingene som er publisert så langt i februar, har Venstre ifølge nettstedet Poll of polls et gjennomsnitt på 3,1 prosent.

Ipsos-målingen for Dagbladet i januar viste også at stadig verre velgere har gjort seg opp noen mening om partiets statsråder gjør en god, dårlig eller middels jobb.

- Venstre har alltid hatt krevende velgere, var Grandes kommentar til tallene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer