Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grande-tiltalt saksøker påtalemyndigheten

En av de tiltalte som ble frifunnet i Grande-saken vurderer å gå til sak mot påtalemyndigheten. Det opplyser hans advokat, Mona Høiness.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient har i to år hatt hengende over seg en sak hvor han kunne blitt dømt i forbindelse med en drapssak. Han har sittet i varetekt i en måned. Det har vært en voldsom belastning for ham, og etter min mening burde han aldri vært tiltalt. Derfor vurderer han å saksøke påtalemyndigheten for urettmessig straffeforfølging, sier Høiness.

Seks av ni tiltalte ble i Oslo byrett i går dømt i Grande-saken. Forretningsmannen Geir Grande forsvant høsten 1996. Han er ikke funnet, men retten er overbevist om at han ble mishandlet til døde.

Mona Høiness mener at påtalemyndigheten har gjort et dårlig forarbeid i saken, og at også de to andre som ble frifunnet aldri burde vært tiltalt.

- Da de forklarte seg i retten, sa de ikke noe annet enn det som sto i sakspapirene. Ut fra det la aktor ned påstand om at de måtte frifinnes, og det viser etter mitt skjønn at tiltalene mot de to aldri burde vært reist, sier hun.

Hun reagerer også på det hun kaller vinglete opptreden fra påtalemyndigheten.

- Etter at min klient hadde forklart seg, sa en politijurist til meg at det ikke ville bli reist tiltale mot ham. Halvannet år etter fikk han sjokk, da det ble kjent at han likevel ble tiltalt, sier Høiness.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!