Grande trekker Frp-trussel

Har fått sterke reaksjoner fra egne rekker.

VIL INN: Trine Skei Grande ser for  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL INN: Trine Skei Grande ser for  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VG skriver i kveld at Venstre-leder Trine Skei Grande går tilbake på utspillet om å «tvinge» seg inn i regjeringsposisjon etter valget, på bekostning av Frp. Utspillet, som kom onsdag, har skapt sterke reaksjoner blant rekkene i Venstre, som i helga avholder landsmøte i Ålesund.

- Det var dumt av meg å bruke ordet «tvinge» i intervjuet med VG tidligere i uka. Dette handler om styrkeforholdet på borgerlig side. Det er ikke kaotisk. Det er to alternativer, en Høyre/KrF/Venstre-regjering og en Høyre/Frp-regjering, sier Grande til avisa.

Grande erklærte overfor VG at hun vil jobbe for en blågrønn regjering i tilfelle borgerlig flertall, og sa at Venstre og KrF måtte kunne bruke makten sin til å få på plass dette - altså en Høyre/Venstre/KrF-regjering.

Dette reagerte bl.a. stortingsrepresentant Abid Q. Raja sterkt på. Han uttalte til Dagbladet i går at det var «svært uklokt» å annonsere seks måneder før valget at de skal kaste Frp og Høyre ut av regjeringen for så å tre inn selv.

Raja er også rask med å si seg fornøyd med Grandes retrett.

- Jeg er veldig glad for at Trine sier det hun sier i VG nå. Det er tøft gjort av henne, sier Raja til Dagbladet.

Han sier han og Grande snakket sammen lenge i går før Dagbladets reaksjonssak ble publisert, og at de nå er enige om en felles strategi framover.

- Jeg er veldig fornøyd med at mitt utstpill i Dagbladet har hatt den effekten jeg ønsket - at den opprinnelige saken i VG nå er lagt død. Det var likevel med tungt hjerte jeg måtte si det jeg sa i går, men jeg er sikker på at dette tjener oss som parti framover, sier stortingsrepresentanten.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer