Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grande trekker Frp-trussel

Har fått sterke reaksjoner fra egne rekker.

VIL INN: Trine Skei Grande ser for  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL INN: Trine Skei Grande ser for  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VG skriver i kveld at Venstre-leder Trine Skei Grande går tilbake på utspillet om å «tvinge» seg inn i regjeringsposisjon etter valget, på bekostning av Frp. Utspillet, som kom onsdag, har skapt sterke reaksjoner blant rekkene i Venstre, som i helga avholder landsmøte i Ålesund.

- Det var dumt av meg å bruke ordet «tvinge» i intervjuet med VG tidligere i uka. Dette handler om styrkeforholdet på borgerlig side. Det er ikke kaotisk. Det er to alternativer, en Høyre/KrF/Venstre-regjering og en Høyre/Frp-regjering, sier Grande til avisa.

Grande erklærte overfor VG at hun vil jobbe for en blågrønn regjering i tilfelle borgerlig flertall, og sa at Venstre og KrF måtte kunne bruke makten sin til å få på plass dette - altså en Høyre/Venstre/KrF-regjering.

Dette reagerte bl.a. stortingsrepresentant Abid Q. Raja sterkt på. Han uttalte til Dagbladet i går at det var «svært uklokt» å annonsere seks måneder før valget at de skal kaste Frp og Høyre ut av regjeringen for så å tre inn selv.

Raja er også rask med å si seg fornøyd med Grandes retrett.

- Jeg er veldig glad for at Trine sier det hun sier i VG nå. Det er tøft gjort av henne, sier Raja til Dagbladet.

Han sier han og Grande snakket sammen lenge i går før Dagbladets reaksjonssak ble publisert, og at de nå er enige om en felles strategi framover.

- Jeg er veldig fornøyd med at mitt utstpill i Dagbladet har hatt den effekten jeg ønsket - at den opprinnelige saken i VG nå er lagt død. Det var likevel med tungt hjerte jeg måtte si det jeg sa i går, men jeg er sikker på at dette tjener oss som parti framover, sier stortingsrepresentanten.

Dagbladet følger saken.