Grande vil presse på for å øke innsatsen for Syria-flyktningene

Venstre-leder Trine Skei Grande synes det er trist at Jonas Gahr Støre (Ap) ikke støtter forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet):I et brev til Erna Solberg (H) ber Venstre-leder Trine Skei Grande statsministeren om å ta initiativ til et ekstraordinært stortingsmøte om økt innsats for flyktninger fra Syria.

Under mandagens sending fra DBTVs valgbod fikk hun støtte fra SV-leder Audun Lysbakken.

- Jeg støtter Trine Skei Grande. Men så viser utspillet til Venstre i dag svakheten til avtalen som de selv støttet. Dette har nå blitt et tak for inntak av flyktninger, istedet for et gulv. Vi skrev ikke under, fordi vi var redde for at innsatsen ville bli for lav, sier Lysbakken.

Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre sa på sin side at det ikke er aktuelt for Ap å reforhandle avtalen nå. Gahr Støre sa han var godt fornøyd med stortingsvedtaket om å ta imot 8000 kvoteflyktninger over tre år.

- Jeg har lest ulike versjoner av hva hun har sagt. Jeg er enig i at vi gjør for lite evalueringer underveis i Norge, men vi tror at det er for tidlig nå. La oss ha et forutsigbart løp i kommunene, så får vi revurdere avtalen om ett år, sa han.

- Vi vil presse på Venstre-lederen sier det er trist at ikke Arbeiderpartiet støtter opp om utspillet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.