Grande vil presse på for å øke innsatsen for Syria-flyktningene

Venstre-leder Trine Skei Grande synes det er trist at Jonas Gahr Støre (Ap) ikke støtter forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet):I et brev til Erna Solberg (H) ber Venstre-leder Trine Skei Grande statsministeren om å ta initiativ til et ekstraordinært stortingsmøte om økt innsats for flyktninger fra Syria.

Under mandagens sending fra DBTVs valgbod fikk hun støtte fra SV-leder Audun Lysbakken.

- Jeg støtter Trine Skei Grande. Men så viser utspillet til Venstre i dag svakheten til avtalen som de selv støttet. Dette har nå blitt et tak for inntak av flyktninger, istedet for et gulv. Vi skrev ikke under, fordi vi var redde for at innsatsen ville bli for lav, sier Lysbakken.

Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre sa på sin side at det ikke er aktuelt for Ap å reforhandle avtalen nå. Gahr Støre sa han var godt fornøyd med stortingsvedtaket om å ta imot 8000 kvoteflyktninger over tre år.

- Jeg har lest ulike versjoner av hva hun har sagt. Jeg er enig i at vi gjør for lite evalueringer underveis i Norge, men vi tror at det er for tidlig nå. La oss ha et forutsigbart løp i kommunene, så får vi revurdere avtalen om ett år, sa han.

- Vi vil presse på Venstre-lederen sier det er trist at ikke Arbeiderpartiet støtter opp om utspillet.

- Vi kommer til å presse på for å få endringer i den avtalen vi skrev under på. Jeg er lei meg for at Jonas Gahr Støre ikke ser det slik, sa hun under sendingen.

Hun la også til at Norge nå må sende noen til EU-møtene neste mandag.

- Vi er medlem av Schengen, og har den felles yttergrensa, så vi må ha en felles politikk på hvordan vil skal takle dette. Tyskland kan ikke ta ansvaret alene, sa hun.

- Kan ikke få alle hit Samtidig som han sier nei til flere kvoteflyktninger, mener Gahr Støre det ville vært en dårlig løsning å åpne grensene.

HARDT MOT HARDT: Venstre-leder Trine Skei Grande lover å presse gjennom en reforhandling av kvoteflyktning-avtalen. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HARDT MOT HARDT: Venstre-leder Trine Skei Grande lover å presse gjennom en reforhandling av kvoteflyktning-avtalen. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det kommer til å være en langvarig krig, forhåpentlig ikke alt for lenge. Det er ikke noen løsning at vi skal si kom hit til alle sammen. Vi må finne gode løsninger i regionen, sier han.

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden i vårt live-studio på nett.

Om du ønsker å delta i debatten, bruk emneknaggen #dbvalg15 på twitter.