Tromsø, 20140904. Generalløytnant Kjell Grandhagen, sjef for Etterretningstjensten i Norge, fotografert under LOs nordområdekonferanse i Tromsø onsdag. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Tromsø, 20140904. Generalløytnant Kjell Grandhagen, sjef for Etterretningstjensten i Norge, fotografert under LOs nordområdekonferanse i Tromsø onsdag. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Grandhagen går av

Generalløytnant Kjell Grandhagen går av som sjef for E-tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalløytnant Kjell Grandhagen har i fem år vært sjef for E-tjenesten. Nå er det snart slutt.

- Jeg skal sitte i stillingen ut året, da er det slutt, sier generalløytnant Kjell Grandhagen til Dagbladet.

Han har nå sittet et år på overtid. Årsaken til ekstraåret er ifølge Grandhagen selv, ønske fra Forsvarsdepartementet.

- Jeg er i dag også leder for NATOs sivile etterretningskommisjon. Derfor var det et ønske fra departementet om at jeg tok et år til som sjef for E-tjenesten, sier Kjell Grandhagen til Dagbladet.

Før Grandhagen i 2009 ble utnevnt til sjef for E-tjenesten hadde han tjenestegjort i Brigaden i Nord-Norge, vært sjef for 6. divisjon, Hærens styrker og krigsskolen. Grandhagen var også i flere år leder for Presse- og informasjonsavdelingen i Forsvaret. Han har også tjenestegjort som assisterende departementsråd i Forsvarsdepartementet.

Generalløytnanten har tidligere tjenestegjort i utlandet, blant annet i Egypt. Grandhagen ledet også den nordisk-polske brigaden SFOR-styrkene i Bosnia-Hercegovina.