«PIZZA»-STØRE: Jonas Gahr Støre besøkte i går Stabburets Grandiosa-fabrikk på Stranda i Sunnmøre. Det synes Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise er morsomt. Foto: NTB scanpix, Faksimile: Jonas Gahr Støre på Facebook
«PIZZA»-STØRE: Jonas Gahr Støre besøkte i går Stabburets Grandiosa-fabrikk på Stranda i Sunnmøre. Det synes Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise er morsomt. Foto: NTB scanpix, Faksimile: Jonas Gahr Støre på FacebookVis mer

«Grandiosa»-Støre får gjennomgå: - Har sikkert en liten gåselever på lur

Arbeiderparti-lederen besøkte Grandiosa-fabrikken på Stranda .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre var i går på rundreise på Sunnmøre.

Han besøkte blant annet Stressless-fabrikken i Sykkylven og Grandiosa-fabrikken på Stranda.

Besøket ble til en helside i VG. Også lokalavisa Sunnmøringen ga Støres Grandiosa-besøk spalteplass med tittelen «Gahr Støre kosa seg med pizza».

Stikk fra Unge Høyre Støre har både vestkantbakgrunn og er Stortingets nest rikeste folkevalgte som følge av arv på bok etter familiens salg av ovnsfabrikanten Jøtul.

Dette er noe av bakgrunnen til at Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise nå sender noen stikk til Arbeiderpartilederen.

- Støre er på kulturutveksling, skriver Tonning Riise på Twitter.

Vedlagt har han avisa Sunnmøringens hovedbilde fra Støres besøk, der Støre kanskje ser noe skeptisk ut til pizzaen han blir servert.

«Grandiosa? Så det er dette alle fra østkanten snakker om. Spennende ...» har Tonning Riise skrevet inn i en snakkeboble.

Tonning Riise flirer når Dagbladet slår på telefonen.


- Vi kan trygt sette den Twitter-meldinga på humorkvota, sier han til Dagbladet.

- Jeg har vært i politikken lenge selv, og det er viktig å reise rundt til bedrifter landet rundt. Noen ganger må man også stille opp på noen fotoshoots som kan være litt kleine, ler Riise.

Også leder i YS-fagforbundet Negotia og Høyre-politiker Rune Aale-Hansen har slått en «Grandiosa»-Støre-spøk på Twitter.

«Noterer at satser på det folkelige - og går for en helside med med i# VG . Har sikkert en liten gåselever på lur et sted.»

- Gledet meg lenge I VG er Støre sitert på følgende.

- Dette har jeg gledet meg til lenge.

Han forteller også til avisa at han spiser mye pizza, og at han foretrekker originalen, godt stekt.

- Det å sjå korleis eit produkt eg kosar meg med på ein fredagskveld blir til frå botnen av, er spennande, sier Støre til Sunnmøringen.

- Tror du Støre spiser mye grandis, Riise?

Made in Norway! I dag har jeg sett hvordan Stressless hvilestoler og pizza Grandiosa lages  i Sykkylven og på Stranda....

Posted by Jonas Gahr Støre on Thursday, May 21, 2015

- Jeg vet ikke. Finnes det grandis med parmaskinke og gorgonzola? spør Unge Høyre-lederen med et smil.

For øvrig gjennomførte Jonas Gahr Støre en såkalt «folkelighetstest» hos NRK sommeren 2012. Da han ble bedt om å navngi tre Grandiosa-typer ble det ifølge statskanalen vanskelig.

- Ost og skinke, bolognese. Vanlig med ost. Sånn derre, ja. Vanlig Grandiosa. Den standard Grandiosaen, sier han mens han gestikulerer med hendene som for å tegne et bilde av en standard Grandiosa, sa Støre den gang.

Jonas Gahr Støre skrev følgende på Facebook om Sunnmøre-turen i går.

«Made in Norway! I dag har jeg sett hvordan Stressless hvilestoler og pizza Grandiosa lages i Sykkylven og på Stranda. To flotte bedrifter, bygget på sterke, norske tradisjoner, gründerskap, utvikling og omstilling. Begge bedriftene ligger i front i den teknologiske utviklingen og skaper viktige arbeidsplasser. Det er imponerende.» skriver Ap-lederen.