Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grandios(a) tabbe

Ubetalte pizzaregninger for nærmere 50000 kroner og 20000 kroner som forsvant under en heisatur til Halden, er noen av anklagene som hagler i ungdomsorganisasjonen til Fremskrittspartiet, for tida landets største parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele styret i Oslo FpU er suspendert, og i dag starter et revisjonsfirma gransking av organisasjonen.

Fremskrittspartiet i Oslo blir også rørt inn i den samme suppa. Oslo Frp skulle i prinsippet ha full økonomisk kontroll med ungdomsorganisasjonene. Fylkesleder Dag Danielsen og Oslo Frp har beholdt hele statsstøtten på 300 000 kroner til Oslo FpU. Ingen penger skulle brukes uten at Oslo Frp hadde full kontroll.

- Det er oppdaget er god del økonomisk rot og mulige økonomiske misligheter i FpU, sier fylkesleder Danielsen.

Telefonkutt

Dag Danielsen og Oslo Frp har hatt observatørplass i styret i Oslo FpU samtidig med at de økonomiske surret har foregått. Men det var først da moderorganisasjonen forsøkte å ringe sitt eget ungdomslag - og telefonen var kuttet på grunn av ubetalte regninger - at Oslo Frp tok affære.

En intern granskning avdekket flere alvorlige forhold. Sentralstyret i FpU ble deretter koblet inn i saken. Oslo Frp ville ha ungdomslederen i Oslo, Alexander Algrim, kastet. Men FpU sentralt har foreløpig valgt å suspendere hele styret i Oslo FpU, i påvente av gransking.

Fikk rapport

Carl I. Hagen krevde og fikk i går en skriftlig rapport fra FpU-formannen Bård Hoksrud om status i saken.

- FpU i Oslo har vært belastet utgifter av en art som burde vært private. Ifølge de opplysninger jeg har fått, er årsaken rot og slendrian hos noen enkeltpersoner, sier Frp-formann Carl I. Hagen.

Pizza

Kilder i Fremskrittspartiet og FpU forteller at en nærmest uhemmet bestilling av mat fra Pizza og Kina Expressen, står sentralt i anklagene. Personer i Oslo FpU har problemer å svare for pizzaregninger for nær 50 000 kroner. I tillegg er et kontantbeløp på 20 000 forsvunnet. Dette skriver seg fra en heisatur til Halden i desember 1999. 25 000 kroner ble tatt ut, men det kunne bare framvises bilag for 5000 kroner.